Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Damjanović i Rajnke: Crna Gora pouzdan partner SAD, podrška jačanju institucija

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, razgovarano je o unapređenju saradnje po pitanju investicija, posebno u oblasti energetike i infrastrukturnih projekata, kao i razmijenjena mišljenja o inicijativi za Otvoreni Balkan

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović razgovarao je sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke o prioritetima u radu resora finansija. Ambasadorka SAD je izrazila zadovoljstvo sastankom, uz poruku o snažnoj daljoj podršci Crnoj Gori koju ocjenjuje pouzdanim partnerom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, razgovarano je o unapređenju saradnje po pitanju investicija, posebno u oblasti energetike i infrastrukturnih projekata, kao i razmijenjena mišljenja o inicijativi za Otvoreni Balkan.

Damjanović je naglasio da se od Ministarstva finansija (MF), između ostalog, može očekivati predvidivost, transparentnost, dosljednost i stabilnost u funkcionisanju. Ministar je ukazao da će biti nastavljene politike koje unapređuju standard građana Crne Gore, uz dodatnu podršku osjetljivim kategorijama društva, posebno penzionerima.

Ambasadorka Rajnke je istakla važnost transparentnosti i podržala nastojanja Damjanovića da poboljša povjerenje u javne institucije.

Osvrnula se i na aktivne slučajeve restitucije i privredne sporove u koje su uključeni građani SAD ili njihovi zakoniti nasljednici, kazavši da cijeni spremnost ministra Damjanovića da sarađuje sa Ambasadom na brzom rješavanju tih pitanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve