Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Ćulafić: Spajić i Milatović ugrozili standard građana i doveli ih na rub egzistencije

''Dignitet građanina koji je doveden na rub egzistencije, a koji je 40 godina stvarao za makar pristojan život, a pogotovo nekog ko je nezaposlen, sada je doveden u pitanje'', istakao je Ćulafić

Bivši ministarski duo Spajić/Milatović do te mjere je urnisao ekonomiju Crne Gore da sada građanin sa prosječnom platom nije u stanju da opredijeli sredstva za hranu i druge proizvode iz potrošačke korpe po podacima koje je naveo Monstat, ocijenio je član Glavnog odbora i odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Stefan Ćulafić.

Najnoviji podaci Monstata, navodi on, po kojima je cijena potrošačke korpe za prošli mjesec iznosila je 732,50 eura, dok neto prosječna plata u Crnoj Gori iznosi 706 eura, su, kako kaže,  “šokantna potvrda onoga sa čim se građani Crne Gore susrijeću svakodnevno u posljednjim mjesecima”.

“Dignitet građanina koji je doveden na rub egzistencije, a koji je 40 godina stvarao za makar pristojan život, a pogotovo nekog ko je nezaposlen, sada je doveden u pitanje”, istakao je Ćulafić.

Kao posljedica “hazarderskih kockarskih” poteza bivših ministara, prema riječima Ćulafića, nastao je “vrtoglavi skok svih cijena osnovnih životnih namirnica, a ekonomija naše države doživjela je posrnuće”.

“Ovim se nažalost obistinilo ono na šta smo konstantno ukazivali, a to je da je nerealno planiranje rashoda, ugrozilo javne finansije i standard građana.Duo dinamiko sa početka priče, nikako da shvati da upravljanje državom nije samo jedna stavka u CV-ju, nakon koje će naći bolje plaćen posao, već odgovorno bavljenje životima svih građana Crne Gore. Nakon što su nas u prvim danima mandata, tajno, ali organizovano zadužili, milijardu eura, što je gotovo četvrtina onoga što su se sve prethodne Vlade zadužile za razvojne projekte koji su realizovani u Crnoj Gori, ovi prodavci magle, su odlučili da novac iz zaduženja utroše na tekuću potrošnju i nerealni projekat koji razara crnogorsko ekonomsko tkivo”, pojasnio je Ćučafić.

Ovakvom, politički motivisanom, dodaje on, odlukom članova bivše vlade, vođenom lošim namjerama, kako navodi,  “naša država je sistematski ruinirana, a sve sa perfidnim ciljem da više ne bude ekonomski funkcionalna, održiva, i sposobna da živi od sopstvene ekonomije”.

“Ako motivi ovakvih odluka nijesu politički, onda se radi o ogromnom amaterizmu i neumijeću. Na svu sreću ovaj apostolski mandat je trajao samo godinu i po dana, ali biće potrebno dosta napora da se saniraju njegove devastirajuće posljedice”, zaključio je Ćulafić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
25.05.2022-10:35 10:35

Gazda Jezda i mama Dafina su barem godinu dana prevarenim građanima davali nadu za razliku od ovije piramidalnih mešetara J&M mesija….

COL
25.05.2022-10:35 10:35

Gazda Jezda i mama Dafina su barem godinu dana prevarenim građanima davali nadu za razliku od ovije piramidalnih mešetara J&M mesija….