Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorskim privrednicima dodijeljeno devet nagrada

Crnogorskim privrednicima dodijeljeno je devet nagrada za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi na regionalnom samitu preduzetnika 300 najboljih u Dubrovniku.

Iz Unije poslodavaca (UPCG) saopšteno je da je nagrada za životno djelo u preduzetništvu sa Zlatnom lentom uručena vlasniku kompanije “Čelebić”, Tomislavu Čelebiću.

Ovogodišnje velike nagrade i priznanja Stvaratelji za stoljeća dobile su kompanije Put Gross i Mercator International iz Bijelog Polja, Plantaže iz Podgorice i Cerovo iz Bara.

– Takođe, u Dubrovniku su dodijeljene i nagrade za doprinos razvoju poduzetništva i to kompanijama članicama Asocijacije poslovnih žena Crne Gore koje su, ujedno, i članice UPCG. Nagrade su dodijeljene Robnoj kući Nikšićanka iz Nikšića, poliklinici “Dr. Vuksanović” iz Bara, kao i firmama Spin i Pamark iz Podgorice, navodi se u saopštenju.

Delegaciju privrednika iz Crne Gore na samitu u Dubrovniku predvodila je predsjednik UPCG, Svetlana Vuksanović.

Prema odluci organizatora samita, Međunarodnog ekonomskog foruma (MEF) Perspektive, UPCG je postala nacionalni partner Svjetskog kongresa preduzetnika (SKP), koji će krajem oktobra biti održan u Zagrebu.

Tim povodom, Vuksanović je na skupu u Dubrovniku, kao predsjednik UPCG i potpredsjednik Međunarodnog programskog odbora SKP, učestvovala na prvoj sjednici Programsko-organizacionih tijela SKP.

– Cilj projekta Stvaratelji za stoljeća je javno odavanje priznanja i usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sjutrašnjice čiji su rad, znanje, kreativnost i poslovni rezultati osnov i glavni pokretač napretka zajednice. Posebna vrijednost ovih nagrada i priznanja je što ih preduzetnici dodjeljuju preduzetnicima, a sve u okviru posebne i dugotrajne procedure nominovanja i izbora laureata, rekli su iz UPCG.

Regionalni samit preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope 300 najboljih održan je od krajem prošle sedmice u Dubrovniku u hotelu Sheraton, uz učešće više od 200 preduzetnika i predstavnika državnih institucija i akademske zajednice iz 11 zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine (BiH), Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Švajcarske, Italije, Turske i Norveške.

UPCG je prvi crnogorski laureat velikog priznanja Stvaratelji za stoljeća za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi 2014, kao i Ambasador Povelje za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi za područje Crne Gore od 2015. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve