Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Crno na bijelo: Podržaćemo moratorijum na kredite u trajanju od tri mjeseca

To će uraditi, kako su saopštili, nakon amandmanskog djelovanja kojim je rok za moratorijum sa šest mjeseci skraćen na tri

Građanski pokret URA, kao inicijator moratorijuma na kredite kako prošle, tako i ove godine, podržaće na današnjem Odboru za ekonomiju, finansije i budžet Predlog zakona o odlaganju plaćanja kreditnih obaveza, saopštili su iz poslaničkog kluba „Crno na bijelo“.

To će uraditi, kako su kazali, nakon amandmanskog djelovanja kojim je rok za moratorijum sa šest mjeseci skraćen na tri.

“Ovim skraćenjem trajanja moratorijuma smanjuju se rizici za ugrožavanje finansijskog sistema i otvara se mogućnost da se dati predlog zakona podrži. Moratorijum bi, ukolliko prođe glasanje na plenumu, značio znatno olakšanje građanima i privredi posebno u kontekstu krize izazvane koronavirusom“, ukazuju iz kluba „Crno na bijelo“.

Oni ističu da su svim svojim djelovanjem do sada pokazali da se u donošenju odluka vode isključivo interesima građana, vodeći računa i o stabilnosti i održivosti cijelog sistema.

“Još jednom pozivamo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da pripremi sveobuhvatni program ekonomskih mjera koje će biti usmjerene prema razvoju crnogorske privrede. Građani Crne Gore, kao i drugih zemalja širom svijeta, suočavaju se sa ekonomskim poteškoćama izazvanim pandemijom koronavirusa, a samo odgovornim djelovanjem i odlukama ta se situacija može olakšati“, zaključuju iz poslaničkog kluba „Crno na bijelo“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve