Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Crna Gora zemlja partner sajma CMT u Štutgartu

Prvog dana sajma Crna Gora je organizovala pres konferenciju kojoj je prisustvovalo preko 50 predstavnika medija, pored ostalih, državne televizije SWR i radia, Stuttgarter Zeitung, radio stanice Antenne 1, Fraenkische Nachrichten i mnogih drugih medija

Kako je saopšteno, Ministarstvo i NTO crnogorsku turističku ponudu na sajmu predstavljaju u saradnji sa Javnim preduzećem Nacionalni parkovi Crne Gore, preduzećem Skijališta Crne Gore, strateškim partnerom HG Budvanska Rivijera, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

Sa sajma

Navodi se da je, prvog dana sajma, Crna Gora organizovala pres konferenciju kojoj je prisustvovalo preko 50 predstavnika medija, pored ostalih, državne televizije SWR i radia, Stuttgarter Zeitung, radio stanice Antenne 1, Fraenkische Nachrichten i mnogih drugih medija.

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović, osvrnuo se na značaj turizma za Crnu Goru i posebno istakao snažan razvoj u dijelu infrastrukture i smještajnih kapaciteta.

„Crna Gora je domaćin svjetski poznatih brendova u turizmu, a samo u toku prošle godine otvoreno je 49 novih hotela dominanto visoke kategorije“, kazao je Davidović.

On se, kako je saopšteno iz NTO, osvrnuo i na planirane investicije na sjeveru Crne Gore, posebno u dijelu razvoja ski centara.

Direktorica NTO, Željka Radak Kukavičić, posebno se osvrnula na avio-povezanost Crne Gore sa Njemačkom koja je, kako je navela, poslednjih godina značajno unaprijeđena.

Ona je podsjetila da je Crna Gora, preko nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines i drugih aviokompanija, povezana direktnim letovima za Frankfurt, Dizeldorf, Lajpcig, Minhen, Hanover, Memingen, Berlin i Štutgart.

„Planirano je i uvođenje linije Tivat-Frankfurt, od maja ove godine, koju bi realizovala i aviokompanija Condor“, kazala je Radak Kukavičić.

Crna Gora je, kao zemlja partner, organizovala prijem na štandu uz tradicionalne gastronomske proizvode koji se promovišu u okviru kampanje „Dobro. Bolje. Domaće“, a pored medija prijemu su prisustvovali i diplomatski, kao i predstavnici turističke privrede Njemačke.

Uz podršku kompanije AD “Plantaže” gosti su imali priliku da degustiraju i vrhunska crnogorska vina.

Kako su kazali iz NTO, cjelokupnu prezentaciju Crne Gore na sajmu u Štutgartu obogatio je kulturno umjetnički program folklornog društva „Njegoš” sa Cetinja, dok će narednih dana na glavnoj bini sajma biti upriličen i muzički program u izvođenju kvarteta „Lanterna“ i poznatog dua „Duo Guitar“, Srđa Bulatović i Darko Nikčević.

„Važno je istaći da će, pored intezevnih promotivnih aktivnosti, u narednim danima sajma biti potpisan i ugovor o partnerstu između Nacionalnog parka Švarcvald i JP Nacionalni parkovi Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Iz NTO su podsjetili da je tržište Njemačke jedno od najznačajnih emitivnih tržišta sa preko 70 miliona putovanja godišnje.

„Kada je u pitanju Crna Gora, u prvih deset mjeseci ostvaren je rast broja dolazaka od oko 84 odsto, dok je kod ostvarenih noćenja zabilježen rast od 45 odsto“, navodi se u saopštenju.

Na CMT-u Crna Gora promoviše ponudu u okviru hale gdje se predstavljaju turističke destinacije i hale za promovisanje ponude u oblasti aktivnog turizma.

Tokom trajanja sajma posjetioci će svakog dana imati i mogućnost da posjete kino salu gdje će se emitovati video materijal i prezentacije o kulturnim i prirodnim bogatstvima Crne Gore, nacionalnim parkovima i panoramskim putevima ali i o doživljajima njemačkih turista, koji su posjetili Crnu Goru i ostali da žive i stvaraju u njoj.

Kako je najavljeno, Javni servis Njemačke SWR TV (Sudvestrundfunk) emitovaće dokumentarac o Crnoj Gori u kojem su prikazane ljepote zemlje i mogućnosti za aktivni odmor.

Pored Ministarstva i NTO, svoju ponudu na sajmu u Štutgartu predstavljaju JPNP, Skijališta Crne Gore, lokalne TO Bara,Tivta, Budve, Kotora, Herceg Novog, Ulcinja, Bijelog Polja, Žabljaka, Pljevalja i Kolašina, HG Budvanska rivijera i agencije Montenegro Tourist Service, Explorer, Safari Beach Camping, Nomad tours, Travel Point i North Travel.

CMT je najveći potrošački sajam u Evropi sa preko 260 hiljada posjetilaca i više od dvije hiljade izlagača iz 100 zemalja svijeta. Na njemu se posebno predstavljaju nove destinacije, zemlje, regije i potencijali za aktivni odmor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve