Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora uvodi vize za digitalne nomade

Time će se Crna Gora priključiti malom broju Evropskih država koje su se odlučile na ovaj potez

Crna Gora uvešće početkom 2022. godine vize za digitalne nomade i tako će se priključiti malom broju Evropskih država koje su se odlučile na ovaj potez.

Jan de Jong, čovjek koji je bio jedan od pokretača ove ideje u Hrvatskoj a koji je bio dio tima koji je bio zadužen za realizaciju ove ideje u Crnoj Gori, zahvalio se ministarki javne uprave, digitalnog društva i medija Tamari Srzentić i državnoj sekretarki Marini Banović na podršci u zakonodavnim promjenama zbog kojih je, kako je rekao, Crna Gora postala država koja pruža dobrodošlicu digitalnim nomadima.

“Nevjerovatno je vidjeti kako se prepoznaje šansa da se država otvori za digitalne nomade. Hvala vam na pomoći da se ova ideja pretvori u stvarnost”, kazao je de Jong na svom LinkedIn profilu.

Kako je dodao, čvrsto vjeruje da cijela Jadranska regija može imati benefite od činjenice da će postati centar u kojem će se skupljati svi koji rade remote poslove jer ovaj prostor ima sve predispozicije da se to ostvari.

“Čast mi je i zadovoljstvo biti dio ovog procesa. Korak po korak, idemo naprijed ka održivom regionu”, zaključio je de Jong.

On se posebno zahvalio Milovanu Novakoviću, izvršnom direktoru i partneru “Colliers International” i članu radne grupe, što je omogućio da se ova inicijativa uopšte pokrene u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ja
08.10.2021-15:17 15:17

Jedna od retkih zemalja u svetu bez mogućnosti naplate putem PayPal-a i bez Google Merchant naloga (neophodan tech kompanijama koje prodaju aplikacije za Android…).

Tihana
08.10.2021-17:40 17:40

Ministarka Srzentić više selfija napravi dnevno nego što ima radnih sati od kad je zapošljena.