Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Crna Gora može očekivati podršku Svjetske banke i MMF-a

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas putem video-linka sa izvršnim direktorom i članom borda direktora Svjetske banke Koen Davidsom i izvršnim direktorom i članom borda direktora Međunarodnog monetarnog fonda Paul Hilbersom

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas putem video-linka sa izvršnim direktorom i članom borda direktora Svjetske banke Koen Davidsom i izvršnim direktorom i članom borda direktora Međunarodnog monetarnog fonda Paul Hilbersom.

U dužem srdačnom razgovoru sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim ekonomskim i političkim zbivanjima u Crnoj Gori, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Takođe, razgovarano je oko projekata i iskustava koje ove dvije međunarodne finansijske institucije realizuju ili pripremaju u zemljama koje se bore sa posljedicama pandemije.

“Gospodin Davids je upoznao predsjednika Đukanovića sa procesom izrade nove strategije Svjetske banke za Crnu Goru i projekcijama ekonomskog oporavka, dok je gospodin Hilbers istakao značaj procesa imunizacije i izrazio očekivanja da će ekonomski oporavak biti brz. Govoreći o održivosti javnih finansija, predsjednik Đukanović potvrdio je sagovornicima da Crna Gora na vrijeme i u cjelosti izmiruje obaveze prema svim povjeriocima.

Zaključeno je da je finansijski sistem u Crnoj Gori do sada pokazao svoju stabilnost, ali i da porast ekonomske aktivnosti i investicija presudno utiče na dinamiku prevazilaženja posljedica krize izazvane pandemijom, te da ukupne ekonomske politike moraju biti usmjerene ka strateški važnim sektorima za Crnu Goru. U ovom procesu Crna Gora može očekivati podršku Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve