Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora je prava oaza za ljubitelje aktivnog turizma, poručuju posjetioci na sajmu u Štutgartu

Tokom trodnevnog sajma, štand Crne Gore okupio je veliki broj posjetilaca koji su imali priliku da se bliže upoznaju sa širokim spektrom mogućnosti koji naša zemlja pruža u pogledu aktivnog odmora

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) je zajedno sa drugim turističkim subjektima predstavila turističku ponudu aktivnog turizma na specijalizovanom sajmu za hajking i bajking “Fahrad und WanderReisen“ koji se održao, u periodu od 14-16. januara, u njemačkom gradu Štutgartu.

Tokom trodnevnog sajma, štand Crne Gore okupio je veliki broj posjetilaca koji su imali priliku da se bliže upoznaju sa širokim spektrom mogućnosti koji naša zemlja pruža u pogledu aktivnog odmora.

“Dolazim iz Štutgarta i veoma sam zainteresovan za aktivni odmor u Crnoj Gori, posebno za hajking i sigurno ću doći da istražim predjele idealne za ovakvu vrstu odmora. Ono što sam danas vidio na vašem štandu me je zaintrigiralo. Činjenica da imate pet nacionalnih parkova i brojne planinarske staze, okružene netaknutom prirodom, čini vašu zemlju oazom za ljubitelje aktivnosti na otvorenom“ poručio je jedan od posjetilaca.

Foto: NTO
Foto: NTO

Posebno interesovanje posjetilaca privukle su planinarske staze, parkovi prirode i kanjoni, a predstavnici Crne Gore su se potrudili da na pravi način prikažu ljepote ovih značajnih prirodnih lokaliteta.

“Nisam nikada bio u Crnoj Gori, ali po onome što sam čuo o njoj i onome što ste danas predstavili, mislim da je veoma interesantna zemlja ukoliko ste ljubitelj aktivnog odmora, naročito za biciklizam i hajking, te se nadam da ću imati priliku da je uskoro i posjetim“, kazao je novinar online magazina specijalizovanog za putovanja Wanderfreak, Jorg Borman.

Predstavnik turističke agencije Gold Travel, koja je strateški partner NTO CG, Enis Cikotić je iskazao zadovoljstvo učešćem na ovom sajmu imajući u vidu potencijal koji Crna Gora ima za ovu vrstu odmora.

Foto: NTO
Foto: NTO

„Agencija Gold Travel po prvi put učestvuje na sajmu u Štutgartu i primjećujemo da je izuzetno velika posjećenost, te da je generalno ogromno interesovanje za aktivni i eko turizam u svijetu. Takođe, vidimo i da Crna Gora sa svojom ljepotom i prirodom koju posjeduje može to da iskoristi. Kao i uvijek, saradnja sa NTO je na nivou i nadamo se da ćemo već u narednih par mjeseci osjetiti veoma pozitivne rezultate ovog sajma“, kazao je Cikotić.

Takođe, i lokalne turističke organizacije su zadovoljne učešćem na ovom sajmu, te očekuju pozitivne rezultate u narednom periodu. Predstavnik, TO Kolašin Aleksandar Vlahović je istakao da Kolašin nije prepoznat samo kao zimska, već i kao ljetnja destinacija. Prema njegovim riječima, najveći broj upita TO Kolašin je dobio za aktivnosti kao što su pješačenje, biciklizam, kanjonig i sve ostalo što se vezuje za boravak u netaknutoj prirodi.

Foto: NTO
Foto: NTO

„Ovo je naš drugi nastup u Štutgartu, prezadovoljni smo odzivom i interesovanjem za štand i ponudu Herceg Novog. Zbog prirode sajma, naš fokus je bio na Orijenu i Luštici i uopšteno na aktivnom i kamping turizmu. U sklopu promocije, organizovali smo i nagradnu igru, koja je ujedno i anketa koja nam daje uvid u trendove i preferencije njemačkih turista, koja je prvog dana privukla više od 200 učesnika. To će nam biti vrijedan input u kreiranju adekvatne kampanje za to tržište. A naš fokus je definitivno da u narednom periodu podržimo sve promotivne aktivnosti na njemačkom tržištu“, kazao je tom prilikom predstavnik TO Herceg Novi, Miloš Kovačević.

Drugog dana sajma, predstavnici NTO CG su održali prezentaciju aktuelne ponude za aktivni odmor, s akcentom na biciklizam i planinarenje. Tom prilikom su zainteresovani posjetioci upoznati sa prirodnim i kulturnim bogatstvima, nacionalnim parkovima i brojnim mogućnostima za aktivan odmor u prirodi.

Foto: NTO
Foto: NTO

„Nacionalni parkovi Crne Gore su tradicionalno prisutni na sajmu turizma u Štutgartu, a interesovanje je veliko imajući u vidu da Njemci vole ovaj vid odmora. Informisali su se i o gastronomskoj ponudi, boravku u ruralnim domaćinstvima, odnosno za eko turizam. Planinarenje i biciklističke staze u nacionalnim parkovima su im naročito zanimljivi, a posebna zainteresovanost je bila za planinarsku stazu ’Vrhovi Balkana’, koja se tiče NP Prokletije, kao i za biciklističku stazu kroz Durmitorski prsten“, poručio je predstavnik Nacionalnih parkova Crne Gore, Boban Redžepagić.

“Fahrad und WanderReisen“ je održan u okviru sajma “CMT” u Štutgartu, jednog od najvećih svjetskih sajmova turizma koji okuplja više od 2.000 izlagača iz cijeloga svijeta i preko 240.000 posjetioca. Podsjećamo da je 2020. godine Crna Gora, kao zemlja partner sajma “CMT”, izazvala veliko interesovanje posjetilaca sa njemačkog govornog područja, a sajam je te godine zabilježio rekordnu posjećenost.

Pored NTO CG, ponudu aktivnog odmora su predstavile i lokalne turističke organizacije Kolašina, Bara, Ulcinja i Herceg Novog, strateški partner NTO CG Gold travel, Montenegro Destination DMC i Nacionalni parkovi Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve