Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Crna Gora i UAE baštine iste vrijednosti, jačaju odnosi dvije države

''Crna Gora i UAE baštine iste vrijednosti koje se odnose na multinacionalnost, multikonfesionalnost i solidarnost i zbog toga naši odnosi mogu biti samo snažniji''

U ime naroda Crne Gore, zahvaljujem se Ujedinjenim Arapskim Emiratima za svu humanitarnu i drugu vrstu pomoći koju su nam pružali tokom pandemije. Isto tako, imali smo ogromnu podršku tokom pripreme učešća naše zemlje na Expo 2020. Crna Gora i UAE baštine iste vrijednosti koje se odnose na multinacionalnost, multikonfesionalnost i solidarnost i zbog toga naši odnosi mogu biti samo snažniji”, izjavio je princ Nikola Petrović Njegoš tokom boravka u UAE, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Kako su naveli, generalni komesar Paviljona Crne Gore na Expo 2020 Dubai i predsjednik Fondacije Petrović Njegoš, princ Nikola Petrović Njegoš, od 8- 16. oktobra boravi u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.Tokom boravka, dodaju iz resora, princ je posjetio više paviljona drugih učesnika Expo 2020, ali i održao niz značajnih sastanaka među kojima je i onaj sa državnom ministarkom UAE Rim Al Hašimi za međunarodnu saradnju i generalnom direktoricom Expo 2020 Dubai.

Imajući u vidu da je Crna Gora proslavila 30 godina od proglašenja za ekološku državu, jedna od glavnih tema sastanka je bila i organizacija Međunarodnog ekološkog foruma “Malo je lijepo” koji je planiran za februar sledeće godine, kada će biti obilježen i Nacionalni dan Crne Gore u okviru Expo 2020. Tom prilikom biće potpisana Deklaracija Dubai 2022 sačinjena od deset zapovjesti.

“Crna Gora i UAE baštine iste vrijednosti koje se odnose na multinacionalnost, multikonfesionalnost i solidarnost i zbog toga naši odnosi mogu biti samo snažniji. Posebno se zalažemo sa osnaživanje odnosa u domenu ekologije i ekoloških praksi i to je nešto na čemu ćemo raditi u budućnosti”, zaključio je princ Nikola Petrović Njegoš.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Grogi
14.10.2021-11:22 11:22

A koja je to multinacionalnost i multikonfesionalnost u UAE? Izgleda su konačno priznali, CG je srpsko-pravoslavni kalifat, drugo se ne dozvoljava isto kao o u UAE. Nađoše sebi slične