Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se danas sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom. Sagovornici su se saglasili u ocjeni da Slovenija i Crna Gora imaju veoma dobre odnose i odličnu bilateralnu saradnju, saopšteno je Centralne banke Crne Gore.

Gregor Presker,  Radoje Žugić

Guverner je upoznao slovenačkog ambasadora sa aktuelnom situacijom u bankarskom sektoru Crne Gore, ističući da je isti stabilan, dobro kapitalizovan i visoko profitabilan, te da je prethodnu godinu karakterisao kontinuirani rast aktive, kapitala i depozita. S druge strane, kamatne stope i nivo nekvalitetnih kredita bilježe kontinuirani pad.

Žugić je naglasio da Centralna banka Crne Gore održava veoma kvalitetnu saradnju sa Narodnom bankom Slovenije i zahvalio ambasadoru Preskeru na podršci koju slovenački eksperti pružaju timu CBCG u aktivnostima na pripremi implementacije nezavisne procjene kvaliteta aktive (AQR-a) bankarskog sektora u Crnoj Gori.

Sagovornici su se saglasili da je u narednom periodu potrebno osnažiti ekonomsku saradnju dvije zemlje, posebno kroz projekte jačanja proizvodnih kapaciteta u Crnoj Gori.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve