Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora – Grčka: Prijateljski odnos dvije države i podrška na putu ka EU

Sagovornici su se saglasili da je pandemija korona virusa negativno uticala i na prošlogodišnju turističku sezonu, te da je jako važno staviti pod kontrolu širenje virusa, kao i stvoriti uslove za siguran boravak turista i dodatno promovisati turističku ponudu

Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović sastao se danas sa ambasadorom Grčke u Crnoj Gori, Panajotisom Parcisom.

„Glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore je da postane punopravna članica EU i ova je Vlada spremna i odlučna da djeluje u pravcu ubrzanja ovog procesa kako bi i naše društvo, kao član evropske porodice bilo uređeno po najvišim evropskim standardima“, naglasio je ministar Milatović.

Takođe, on se zahvalio na prijateljskoj podršci koju nam Grčka pruža dugi niz godina i dodao da je iskustvo ove zemlje u procesu pristupanja EU veoma značajno za Crnu Goru.

Ministar je upoznao ambasadora sa stanjem koje je zatečeno u državnoj upravi, a koje je dodatno ugroženo pandemijom korona virusa, te je rekao da se snažno ulažu napori kako bi se sprovele strukturne reforme koje imaju za cilj stvaranje kvalitetnijeg, boljeg i zdravijeg načina života svih građana Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da je pandemija korona virusa negativno uticala i na prošlogodišnju turističku sezonu, te da je jako važno staviti pod kontrolu širenje virusa, kao i stvoriti uslove za siguran boravak turista i dodatno promovisati turističku ponudu.

Ambasador Partsosa se zahvalio na prijemu i istakao da su politički odnosi Crne Gore i Grčke prijateljski i da se baziraju na principima otvorenosti, kontinuirane saradnje u mnogim oblastima i međusobne podrške na regionalnoj i međunarodnoj osnovi.

On je dodao da u pogledu politike proširenja, podržava evropsku perspektivu Zapadnog Balkana i da našoj zemlji pruža punu podršku na putu integracija ka EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve