Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora domaćin Konferencije o standardizaciji

Crna Gora je domaćin konferencije koja je okupila veliki broj učesnika iz regiona i šire

Druga po redu konferencija, čiji je domaćin Institut za standardizaciju Crne Gore, ima za cilj da integralno promoviše značaj sistema standardizacije kao i benefita od primjene standarda, kazala je danas u Tivtu ministarka ekonomije Dragica Sekulić na otvaranju 8. Balkanske konferencije o standardizaciji.

Dragica Sekulić

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, Crna Gora je domaćin konferencije koja je okupila veliki broj učesnika iz regiona i šire, kao i predstavnike evropskih komiteta za standardizaciju CEN/CENELEC-a i predstavnika ISO – međunarodne organizacije za standardizaciju.

Otvaranje 8. Balkanske konferencije o standardizaciji

Sekulić je poručila da će preko nacionalnih tijela za standardizaciju težiti da konstantno ostvaruju benefite koji će se odraziti na kreiranje najpovoljnijeg ambijenta za poslovanje.

“Uvjereni smo da će to omogućiti dalje jačanje veza između naših država jer pored eliminisanja tehničkih barijera u trgovini između naših zemalja, povećanja nivoa bezbjednosti i zaštite zdravlja ljudi, kao i očuvanja životne sredine, važan segment predstavlja i razmjena iskustava i informacija”, zaključila je ministarka.

Na konferenciji su u uvodnom dijelu govorili i predsjednik UO ISME Milan Vukčević i predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac.

Konferencija će trajati do 2. oktobra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve