Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ćorović: Zašto su obustavljeni radovi na putu Gubavač – Bistrica

Ćorović napominje da su, stopiranjem radova na ovom putnom pravcu, stopirani i radovi na valorizaciji Đalovića pećine koja je veoma bitna za razvoj Bistrice i Bijelog Polja

Predsjednik Socijaldemokrata Bijelog Polja, Ismar Ćorović, obratio se zvaničnim dopisom Ministarstvu kapitalnih investicija, Upravi javnih radova, Štrabagu, kao i poslanicima u Skupštini Crne Gore iz Bijelog Polja, kako bi dobio konkretne informacije u vezi sa radovima na putu Gubavač – Bistrica koji su obustavljeni na štetu stanovnika tog kraja, ali i kompletne bjelopoljske opštine.

“Ćorović je, u dopisu, od nadležnih tražio sljedeće informacije: zbog čega su obustavljeni radovi, da se utvrdi činjenično stanje o izgrađenosti putnog pravca na osnovu glavnog projekta, koliki je iznos predviđen ugovorenom obavezom do sada uplaćen izvođaču radova, kada će početi nastavak radova i kada je planirano da radovi budu završeni”,. saopšteno je iz SD-a.

Ćorović napominje da su, stopiranjem radova na ovom putnom pravcu, stopirani i radovi na valorizaciji Đalovića pećine koja je veoma bitna za razvoj Bistrice i Bijelog Polja.

“On od poslanika iz Bijelog Polja, bez obzira na političku pripadnost, očekuje da u što kraćem roku preuzmu inicijativu kod nadležnih organa, investitora Direkcije javnih radova, kod izvođača radova kompanije Štrabag i kod Ministarstva za kapitalne investicije da se radovi na ovom putnom pravcu što prije nastave, kako bi se stanovnicima Bistrice stvorili uslovi za normalno funkcionisanje, a Đalovića pećina konačno prezentovala kao turistički potencijal Bijelog Polja”, zakjljučuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve