Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Cijena litra eurodizela ispod prosjeka u regionu

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori je na nivou prosjeka u državama regiona, dok je eurodizel ispod prosječne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo je danas objavilo novi sedmični Bilten o cijenama naftnih derivata, koji pokazuje da litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,24 EUR, u Srbiji 1,23 EUR, Hrvatskoj 1,26 EUR, a u Albaniji 1,48 EUR.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 1,2 EUR i Makedoniji, gdje je njegova cijena 99 centi, što je ujedno i najniže u Evropi.

Eurosuper 95 najskuplji je u Italiji i Holandiji, gdje litar košta po 1,52 EUR.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,2 EUR.

Eurodizel u Albaniji košta 1,47 EUR, Srbiji 1,35 EUR, Hrvatskoj 1,28 EUR i u BiH 1,2 EUR.

Eurodizel je jefitniji u Makedoniji gdje košta 95 centi, što je njegova najniža cijena u Evropi. Najskuplje eurodizel plaćaju građani Švedske, gdje košta 1,49 EUR.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 11. decembra, kada su sve vrste pojeftinile tri do šest centi.

Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 9. januara, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 10. januara.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, od 21. septembra, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke vezane za maloprodaju naftnih derivata, odnosno uporedne cijena goriva u okruženju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve