Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Cijena kvadrata u novogradnji u Podgorici iznosi 1477 eura, na primorju 1387

Iz MONSTAT-a pojašnjavaju da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu 2022. godine iznosila je 1399 eura, u Podgorici 1477 eura, u primorskom regionu 1387 eura, u središnjem regionu 673 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1268 eura, saopštila je Uprava za statistiku MONSTAT.

Iz MONSTAT-a pojašnjavaju da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, ističu statističari.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u četvrtom kvartalu 2022. godini iznosila je 1409 eura, dok je 589 eura iznosila u kategoriji solidarna stambena izgradnja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve