Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

CGO: Pozdravljamo odluku Vlade da raskine ugovore o koncesiji za izgradnju mini hidroelektrana u Kolašinu

Iz CGO napominju da su se, mještani Kraljskih Bara 18 mjeseci borili kako bi zaštitili svoja prava i opstanak u tom kraju od privilegovanog koncesionara

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozdravila je odluku Vlade Crne Gore da, na prijedlog Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore, raskine ugovore o koncesiji za izgradnju mini hidroelektrana (mHE) Crnja, Ljubaštica i Crni potok u opštini Kolašin.

Iz CGO napominju da su se, mještani Kraljskih Bara 18 mjeseci borili kako bi zaštitili svoja prava i opstanak u tom kraju od privilegovanog koncesionara.

“Na njihove apele sa dokumentovanim nezakonitostima javnosti je ukazivao i CGO, pozivajući Vladu da raskine te ugovore. Poštovanje za borbu mještana Kraljskih Bara iskazali smo i dodjeljujući im nagradu za afirmaciju ljudskih prava i građanski aktivizam na Festivalu UBRZAJ2021”, naveli su u saopštenju.

Iz CGO su čestitali mještanima iz Kraljskih Bara, i dodali, “Izražavamo nadu da niko više Crnoj Gori neće morati ovako dugo da bije bitku za zaštitu životne sredine od moćnika koje vodi profit, a u čemu ih često štite i različite političke strukture, kao što je to bio slučaj sa ovim koncesionarom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve