Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Centrima za socijalni rad 3.974 zahtjeva za naknade

Podaci su objedinjeni zaključno na 21. januar, a danas je počela treća sedmica dostavljanja zahtjeva

Centrima za socijalni rad dostavljeno je ukupno 3.974 zahtjeva zaključno sa 21. januarom, odnosno na kraju druge sedmice prijavljivanja bivših korisnica za naknade po osnovu rođenja troje ili više djece.

“Najviše zahtjeva dostavljeno je Centru za socijalni rad Bijelo Polje 701, Centru za socijalni rad za Glavni grad Podgorica, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i opštinu Tuzi 667 i centrima za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik  543 i za Rožaje 430. Centru za socijalni rad za opštine Mojkovac i Kolašin predato je 282 zahtjeva, a centrima za opštine Berane, Andrijevica i Petnjica 263, za opštine Pljevlja i Žabljak 245, dok je danilovgradskom dostavljeno 219 zahtjeva. Centar za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj dobio je 210 zahtjeva, za opštine Plav i Gusinje 120, Cetinje 119, Herceg Novi 91, a za opštine Tivat, Budva, Kotor 84”, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Podaci su objedinjeni zaključno na 21. januar, a danas je počela treća sedmica dostavljanja zahtjeva.

Zainteresovanima centri pružaju informacije o pojedinačno pristiglim prijavama na dnevnom nivou.

Za dostavljanje zahtjeva, u skladu sa Zakonom o obeštećenju bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje ili više djece, posljednji dan je 9. mart ove godine.

Ovim zakonom se uređuju uslovi i otkljanjaju posljedice nastale ukidanjem zakonskog prava na doživotnu naknadu po osnovu rođenja troje ili više djece.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve