Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Centralna banka unaprijedila način pristupa podacima o prinudnoj naplati

Kako je saopšteno iz te banke, korisnicima je omogućen elektronski uvid u istoriju izvještaja raspoloživih podataka prinudne naplate počev od februara 2006. godine, zaključno sa posljednjim raspoloživim podacima

Centralna banka Crne Gore unaprijedila je način pristupa podacima koji se objavljuju u vezi sa postupkom prinudne naplate.

Kako je saopšteno iz te banke, korisnicima je omogućen elektronski uvid u istoriju izvještaja raspoloživih podataka prinudne naplate počev od februara 2006. godine, zaključno sa posljednjim raspoloživim podacima.

“Takođe, obezbijeđena je mogućnost provjere istorije podataka o vrijednosti blokade pravnih lica, odnosno preduzetnika na individualnom nivou, i to na posljednji dan u mjesecu, počev od januara 2006. pa do poslednjih raspoloživih podataka”, navodi se u saopštenju.

“U skladu sa Zakonom o platnom prometu („Sl. list Crne Gore“, br. 62/13 i 6/14) obaveza je Centralne banke Crne Gore da objavljuje podatke u vezi sa postupkom prinudne naplate, i to nazive pravnih lica, odnosno preduzetnika, njihove matične brojeve, iznose blokade računa i broj dana neprekidnog trajanja blokade računa. Navedene podatke Centralna banka objavljuje jednom mjesečno, sa presjekom stanja na posljednji dan u mjesecu”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve