Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Čelanović: Tadićev čovjek osmislio Milojkov – Evropa sad, da bi Crnu Goru doveo u rizik od bankrota

''Dakle, magovi ekonomije nijesu tvorci projekta po kojem je njihova partija dobila ime. Samo su potpisom i pečatom pokušali da uberu političke poene, ne mareći za budžet koji je bezmalo ''kratak'' milijardu (to je onaj broj sa devet nula) eura''

Ponovo ogoljeni eksperti! Ovog puta ne od sadašnjeg već od bivšeg Predsjenika Srbije. Naime, ovog puta je Boris Tadić javno u televizijskoj emisiji saopštio da je njegov bliski saradnik i čovjek od povjerenja (nazvavši ga u emisiji “moj čovjek”) Goran Radosavljević, osmislio projekat “Evropa sad”. To je danas saopštio Generalni sekretar SD Miloš Čelanović.

On je ocijenio da ova činjenica ima više aspekata: “Kao prvo, ogolila je tzv. eksperte i njihov politički marketing na račun građana Crne Gore. Dakle, magovi ekonomije nijesu tvorci projekta po kojem je njihova partija dobila ime. Samo su potpisom i pečatom pokušali da uberu političke poene, ne mareći za budžet koji je bezmalo “kratak” milijardu (to je onaj broj sa devet nula) eura!”

Čelanović je dodao da je druga strana izjave, potvrda da se o budžetu Crne Gore raspravljalo kod komšija. “Tamo daleko je odlučeno da se napravi ekperiment ili probna verzija populističko-propagandnog projekta instant povećanja zarada, bez uporišta u realnoj ekonomiji, i na taj način Crna Gora dovede u opasnost od bankrota! (Možda je i Boris dao ime Milojkovoj partiji-ko zna!?)”.

“Posljedice ovog hazarderstva će biti ubrzo vidljive-već sredinom godine, kada ćemo morati ponovo da se zadužujemo stotine miliona eura, koje će ponovo biti uzalud potrošene, odnosno neće otići u razvoj privrede koji bi trebalo da dovede do pravog i realnog povećanja zarada, već će biti namjenjene direktno za potrošnju odnosno “krpljenje” rupa u budžetu”, dodao je Čelanović.

On je istakao da sve ovo ne dotiče fantastičnu trojku koja i dalje samo skuplja pečate u pasošima putujući privatnim avionima po svijetu-naravno o našem trošku dragi sugrađani! (Nema više taksija u reklamne svrhe).

“Umjesto da se bave pitanjima od državnog značaja i ispunjavaju obaveze prema EU i NATO, trenutno se samo radi na prebacivanju sredstava za službena putovanja-što bi se reklo “ima posla ko oće da radi”, zaključio je Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve