Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Čelanović: Samozvani eksperti bacaju privredu na koljena!

''Očigledno je da za državu nista ne znači to što u KAP-u radi 500 zaposlenih i da je 180 malih preduzeća vezano za ovaj sistem. Gašenjem ćelija elektrolize zauvjek će se ugasiti proizvodnja aluminijuma jer ponovno pokretanje istih nikada ne bi bilo isplativo i koštalo bi stotine miliona eura''

Nakon gašenja Montenegro Airlinesa, Novog duvanskog, najave odlaska Amana, stigao na red Kombinat aluminijuma Podgorica-KAP, saopštio je Miloš Čelanović, predsjednik kotorskih Socijaldemokrata.

”Ekperti u saradnji sa kadrovima DF-a i Demokrata koji su okupirali energetski sektor, za svega 9 mjeseci smanjili dobit u 3 energetkse kompanije za čak 30 miliona eura, planiraju zadati još jedan udarac (na kvarno) ekonomiji Crne Gore”, kazao je.

Kako je kazao, planira se gašenje privrednog subjekta koji je najveći proizvodjač i izvoznik u našoj zemlji.

”Umjesto da se bave realnim ekonomskim problemima, eksperti su zaokupljeni semoreklamiranjem i neviđenim populizmom, u želji da sačuvaju fotelje koje im izmiču, zbog čega bi KAP mogao pretrpjeti enormne gubitke.

Očigledno je da za državu nista ne znači to što u KAP-u radi 500 zaposlenih i da je 180 malih preduzeća vezano za ovaj sistem. Gašenjem ćelija elektrolize zauvjek će se ugasiti proizvodnja aluminijuma jer ponovno pokretanje istih nikada ne bi bilo isplativo i koštalo bi stotine miliona eura”, dodao je.

Dakle, navodi, ovakvim odnosom “eksperata” koji posjeduju znanje o ekonomiji u tragovima, preko 3000 ljudi ostaje bez primanja u ovako već teškoj ekonomskoj situaciji.

”Gdje je danas press gospodo “eksperti” da objanite gradjanima da cete na onih 30.000 manje zaposlenih dodati jos 3000 i to za svega godinu dana vaše ekskurzije!? Ova Vlada mora pasti!”, zaključio je Čalanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve