Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Čelanović: Još jedna vesela Excel tabela Ministarsva ekonomskog razvoja

Ova Vlada mora pasti, poručuje Čelanović

Da nam ova radna sedmica započne (kiselim) osmjehom pobrinuo se “ekspert” za ekonomiju, trurizam, rad i još ponešto. Toliko sakupljenog znanja u jednoj tabeli koja je na nivou početnika informatičkog kursa, ocjenjuje funkcioner Socijaldemokrata Miloš Čelanović.

“Pa da krenemo redom: Veseli “ekspert” je svoje izlaganje o ekonomskom procvatu počeo
izlaganjem o turizmu i poredjenjem ove godine sa 2020-om kada je cijeli svijet bio u potpunoj blokadi i turizma praktično nije ni bilo. Samo ste zaboravili rashodnu stranu ove sezone koja će kada se saberu troškovi zdravstvenog sektora koji je na koljenima, zagadjenja životne sredine, održavanja preopterećene putne infrastrukture, komunalnih
djelatnosti i td. uveliko premašiti i ovih izmišljenih 700 mil. kojih nema ni na vidiku”, ističe Čelanović.

Pohvalio se, kaže Čelanović, Milatović i povećanim izvozom za 35 miliona eura,a opet zaboravio jednu kolonu u kojoj bi pisalo da je uvoz za isti period povećan za 135 miliona eura.

“Suma sumarum, spoljno-trgovinski deficit je uvećan. Bravo eksperti”, dodaje on.

Prema njegovim riječima, ovaj “ekspert” nam je otvorio oči i sa suficitom u budžetu, transparentnom rashodnom stranom bužeta kao i sa pozitivnim efektima “programskog” budžeta.

“E pa ovako stoje stvari… Suficit u budžetu, gospodo ekperti, je nastao tako što kapitalnih investicija nije bilo od kad ste se sastali! Rashodna strana u kapitalnom budžetu ove Vlade je 0. To znači da ekonomija (za koju ste Vi zaduženi) ne postoji. O vašoj transparentnosti najbolje govore tajna zaduživanja i ugovori bez javnih poziva i tendera do kojih je mogu doći ni institucije i dobro organizovane nevladine organizacije,a kamoli gradjani koji bi po zakonu imali pravo na uvid.
Programski budžet ste usvojili u junu, a implementaciju počeli u julu i bili jedina Vlada u Evropi koja nije imala budžet do sedmog mjeseca. Time ste upropastili poljoprivredni sektor,uzdrmali zdravstvo i LOŠE pripremili turističku sezonu. Ovu sezonu su iznjeli turistički privrednici na svojim ledjima, a ne vi”, rekao je on.

Za kraj, kada doživljavamo ekonomski preporod, Čelanović je postavio par pitanja.

“Žašto je broj nezaposlenih veći za 11000? Žašto cijene osnovnih životnih namirnica i nafnih derivata rastu ja sedmičnom nivou? Zbog čega nemamo nijednu direktnu stranu investiciju?

Nema odgovora na ova pitanja još par mjeseci,dok se ne razidjete i pustite Crnu Goru iz okova nesposobnosti! Ova Vlada mora pasti”, zaključuje Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
20.09.2021-17:16 17:16

Bravo gospodine Celanovicu,meni kao lajiku je sve jasno i poznato,bavim se autoprevoznistvom Crna Gora-Evropa pa ponesto znam,a ovaj mladi “mulac”kojeg su pcele izbole tacno ne zna ni ciji je,mora da je i on “diplomirao”kao Carevic ekonomiju,za razliku Carevic je za njega Anstajn po pitanju kradje i lupestine.