Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Čelanović: CEDIS ponovo vrijeđa našu inteligenciju

Čelanović se oglasio povodom gubitaka koje je ostvarila ta kompanija

Danas imamo novo vrijeđanje naše inteligencije od strane rukovodstva CEDIS-a, saopštio je generalni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore Miloš Čelanović, povodom gubitaka koje je ostvarila ta kompanija.

,,Dakle, ponovo govorimo o ostvarenim gubicima nekada profitabilne energetske kompanije. Ni manje ni više nego 11,7 miliona. Ponovo je odgovor da je to uticaj “više sile”. Znači, nema odgovornosti nesposobnosnog menadžmenta, niti to ima veze sa par stotina novozaposlenih partijskih saboraca, kumova, bliže i šire rodbine. Samo “viša sila”(cijena struje na koju cedis na može uticati)” poručio je Čelanović.

On kaže i da nedavno saopštenje CEDIS-a, djelimično objašnjava kako stvari stoje. ,,Razlika nastala u kupovini struje po većoj cijeni od EPCG-a, a koja ide na štetu CEDIS-a iznosi oko 6 miliona eura (ako se “dobro” računovodsveno računa do 8 miliona eura). S obzirom da je gubitak 11,7 miliona eura, nedostoje još oko 4 miliona eura.”

,,Ja ću vam otkriti gdje su. 200 novozaposlenih, a ima ih i više, puta 1400 (koliko iznosi prosjećna bruto plata u cedisu) puta 12 (broj mjeseci u godini, odnosno broj plata) jednako je 3,36 miliona. Ovo do 4 miliona se pojelo i popilo!” navodi Čelanović.

,,Toliko o CEDIS-u. Nadamo se da ćemo jednog dana pričati o pozitivnoj nuli ovog privrednog giganta” zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve