Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

CEDIS: Uspješno završeni milion i 450 hiljada vrijedni radovi u trafostanici Kličevo

U projekat je, kako su saopštili iz te kompanije, uloženo million i 450 hiljada eura, čime je omogućeno direktno poboljšanje stabilnosti i kvaliteta u napajanju električnom energijom za oko osam hiljada korisnika na području starog dijela Nikšića

Nakon uspješno realizovanih radova na zamjeni 10kV postrojenja u trafostanici 110/10kV “Kličevo”, CEDIS je objekat pustio u pogon. U projekat je, kako su saopštili iz te kompanije, uloženo million i 450 hiljada eura, čime je omogućeno direktno poboljšanje stabilnosti i kvaliteta u napajanju električnom energijom za oko osam hiljada korisnika na području starog dijela Nikšića i u naseljima: Kličevo, Straševina, Vrtac i Kočani. Rekonstrukcija je podrazumijevala ugradnju visokoklavlitetne, vazduhom izolovane (10kV) opreme..

Trafostanica Kličevo
Trafostanica Kličevo

“Prethodno postrojenje izgrađeno je prije četiri decenije, zbog čega je ovaj projekat od izuzetne važnosti za kvalitet napajanja značajnog dijela nikšićkog konzuma, a predstavlja i nezaobilazan infrastrukturni preduslov za širenje mreže i priključenje novih korisnika. Realizacijom ovog projekta omogućeno je korišćenje pune snage transformatora 110/10 kV koji sa prinudnim hlađenjem imaju naznačenu snagu 31,5 MVA”, kazali su iz Sektora za razvoj, pristup mreži i ICT.

Opština Nikšić je u fokusu investicionih aktivnosti CEDIS-a. Tokom prethodne dvije godine samo kroz Projekat revitalizacije srednjenaposnke i niskonaponske mreže u poboljšanje kvaliteta napajanja sela na području nikšićke opštine uloženo je oko tri miliona i 300 hiljada eura. Od započetih projekata najznačajniji je izgradnja trafostanice 35/10 kV “Duklo” čija je vrijednost oko dva miliona eura, dok je početak radova planiran za sredinu naredne godine.

“Tokom naredne godine biće započete aktivnosti na izgradnji još četiri trafostanice 35/10 kV i to: “Grbalj 2” i “Bigova” u Kotoru, “Tri Krsta” u Tivtu i “Volođa” u Pljevljima. Od započetih projekata, takođe tokom naredne godine, očekujemo i završetak rekonstrukcije trafostanice 35/10kV “Centar” u Podgorici, koja obezbjeđuje napajanje velikog broja korisnika u urbanom jezgru Glavnog grada”, naglasili su iz Sektora za razvoj.

Tokom 2021. godine CEDIS je uspješno finalizirao radove vrijedne oko 15 miliona eura. Najviše novca, oko 10 miliona eura, uloženo je u revitalizaciju seoske mreže.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve