Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

CEDIS: Uskoro Državno takmičenje – Energija u žici

Kako su istakli, od ove godine, takmičenje će imati karakter zvaničnog Državnog takmičenja iz oblasti elektrotehnike, sa propozicijama koje su definisane u organizaciji Centra za stručno obrazovanje

Takmičenje iz oblasti elektrotehnike “Energija u žici” biće održano 16. decembra 2022. godine u prostorijama CEDIS trening centra. Prethodna tri takmičenja učenika crnogorskih srednjih stručnih škola iz oblasti elektrotehnike “ENERGIJA U ŽICI”, uspješno su organizovali Udruženje nastavnika elektrotehnike Crne Gore (UNECG) sa Crnogorskim elektrodistributivnim sistemom (CEDIS) uz podršku Centra za stručno obrazovanje, saopšteno je iz te kompanije.

Kako su istakli, od ove godine, takmičenje će imati karakter zvaničnog Državnog takmičenja iz oblasti elektrotehnike, sa propozicijama koje su definisane u organizaciji Centra za stručno obrazovanje.

“Na takmičenju pravo učešća imaju svi redovni učenici od prvog do četvrtog razreda srednjih stručnih i mješovitih škola u kojima se realizuju obrazovni programi nivoa III i IV1 iz oblasti elektrotehnike a koji se nijesu takmičili u prethodne tri godine na takmičenju “Energija u žici”. Poziv je upućen srednjim stručnim školama iz Tivta, Ulcinja, Nikšića, Berana, Pljevalja, Rožaja, Bijelog Polja i Podgorice”, navode iz CEDIS-a.

Kako su kazali, “Energija u žici” od ove godine prerasta u zvanično Državno takmičenje što je svojevrstan pokazatelj kvaliteta rada i dobro osmišljene ideje koju CEDIS sprovodi već tri godine.

“Ovo je takmičenje na kojem naši srednjoskolci imaju priliku da pokažu stečena znanja i vještine iz oblasti eleketrotehnike kroz teorijski i praktični rad. Protekla tri takmičenja su pokazala da je CEDIS započeo projekat koji je značajan za obrazovno-vaspitne ustanove, učenike ali i Kompaniju. Tačnije, na ovaj način, između ostalog, žele se uvezati obrazovne institucije u kojima se stiču znanja i vještine za zanimanja koja su CEDIS-u potrebna za obavljanje osnovne djelatnosti. S obzirom da će se takmičenje održati i ove godine u CEDIS-ovom trening centru, učenici će imati priliku da se i neposredno upoznaju sa osnovnom djeltnošću Kompanije”, dodaje se u saopštenju.

Škole do 31. oktobra 2022. godine treba da pošalju informaciju o učešću na takmičenju.

“CEDIS je obezbijedio sredstva za najbolje. Za osvojeno prvo mjesto nagrada za tim iznosiće 750 eura, za drugo mjesto 600 eura i treće mjesto 450 eura. Takođe je obezbijeđena nagrada za mentore pobjedničkih ekipa u iznosu od 250 eura, specijalna nagrada za najboljeg pojedinca koja će iznositi 250 eura. CEDIS, UNECG i Centar za stručno obrazovanje će formirati žiri koji će ocjenjivati teorijski i praktični dio rada i proglasiti najbolje. Svrha organizovanja takmičenja je želja da se promoviše zanimanje elektrotehničara, ali i značaj srednjeg stručnog obrazovanja”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve