Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

CEDIS proslavio pet godina postojanja

Podsjećamo da je CEDIS povodom jubilarnog, petog rođendana donirao Opštoj bolnici u Kotoru 13 hiljada i 600 eura za nabavku gasnog analajzera, neophodnog za adekvatnu zdravstvenu njegu pacijenata kod kojih je potvrđen koronavirus

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) je svečanošću na kojoj su dodijeljene nagrade zaposlenima obilježio pet uspješnih godina samostalnog poslovanja.

Izdvajanjem iz Elektroprivrede Crne Gore, 30. juna 2016. godine, CEDIS je nastavio sa razvojem i izgradnjom elektrodistirbutivnog sistema koja je započela davne 1910. godine na Cetinju, kada je počela sa radom prva električna centrala za javnu namjenu. To znači da iza “malog” jubileja CEDIS-a stoji više od 100 godina tradicije i iskustva.

Izvršni direktor Vladimir Čađenović istakao je, obraćajući se zvanicama i zaposlenima da je privilegija, ali i velika odgovornosti biti na čelu jedne od najvećih i najuspješnijih kompanija u Crnoj Gori.

“U narednom periodu trudićemo se da održimo kontinuitet dobrih rezultata koji su postignuti u prethodnom periodu, ali isto tako da popravljamo rezultate tamo gdje ocijenimo da ima prostora za unapređenje. Naši najvažniji zajednički ciljevi su, svakako, ostvarenje planova, duh zajedništva, međusobno poštovanje i povjerenje. Ispunjenem tih ciljeva pokazaćemo da smo dorasli svakoj situaciji i da brinemo o našoj kompaniji i njenoj budućnosti koja je isključivo u našim rukama“, kazao je Čađenović.

Dodaje da se u narednom periodu očekuje veći stepen realizacije investicija.

“Dinamika investicionih projekata umnogome zavisi od kohezije kompanijskih sektora i službi, ali i od intenzivinije saradnje sa nadležnim institucijama, na čemu ćemo dodatno raditi. Još odlučnije ćemo raditi na smanjenju gubitaka električne energije, sa posebnim fokusom na smanjivanje nelegalne potrošnje, a AMM projekat, koji neosporno daje značajne benefite za distributivni sistem, biće u skladu sa zakonskim obavezama priveden kraju kroz III proširenu fazu. U segmentu upravljanja mrežom, jedan od ključnih zadataka biće implementacija SCADA sistema za daljinski nadzor i upravljanje distributivnom mrežom, a konkretne korake smo već preduzeli u pravcu organizacije tendera za sprovođenje prve faze ovog projekta”, istakao je Čađenović.

Ističe da je pred CEDIS-om usvajanje novih pravila za funkcionisanje distributivnog sistema, kao i usvajanje Cjenovnika za otkup infrastrukture za priključenje na niski napon, te donošenje inoviranih procedura za priključenje objekata korisnika i elektroenergetske infrastrukture na distributivni sistem, te ambiciozni projekti na planu inovativnih tehologija, prije svega priprema infrastrukture za širenje mreže elektronskih punionica i veća uključenost CEDIS-a u procese razvoja e – mobilnosti u Crnoj Gori.

Naglasivši značaj zajedništva za uspješno ostvarenje poslovne politike, Čađenović se posebno zahvalio zaposlenima od kojih očekuje da svoju energiju troše na rad, uspjeh i razvoj Kompanije.

“Očekujem da uvijek budemo jedna složna porodica koja brine o CEDIS-u, jer njegova budućnost je isključivo u našim rukama“, zaključio je Čađenović.

Na svečanosti su uručena priznanja zaposlenima koji su se izdvojili zalaganjem, umijećem, rezultatima i kolegijalnošću tokom prethodne i ove poslovne godine. Specijalna priznanja „Energija u srcu“ pripala su: Sretenu Vujisiću, Sofki Drašković, Mersadu Sijariću, Vanji Mišnjć, Tatjani Zečević Miranović, Balši Dobroviću, Pavlu Gazivodi i Katarini Kovačević.

Nagrada „Zaposelni godine“ dodijeljena je Ivoni Vukčević, administrativno – poslovnom sekretaru, dok je nagrada “Menadžer godine” pripala Gorjani Ćeranić šefici Službe za podršku regionima i priključenje u Sektoru za pristup mreži.

Nagrađeni su se zahvalili kolegama koji su im bili podrška na putu poslovnog uspjeha, istitčući da bez dobre kompanije nema ni dobrog pojedinca. Ova priznanja, koja su rezultat zajedničkog, posvećenog i odgovornog rada, biće motiv više u ostvarivanju budućih poslovnih rezultata.

Podsjećamo da je CEDIS povodom jubilarnog, petog rođendana donirao Opštoj bolnici u Kotoru 13 hiljada i 600 eura za nabavku gasnog analajzera, neophodnog za adekvatnu zdravstvenu njegu pacijenata kod kojih je potvrđen koronavirus.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve