Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

CEDIS: Januarska potrošnja na nivou prošlogodišnje

Očitano je ukupno 392.430 brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u januaru preuzeli ukupno 276.281.288 kWh električne energije, što je diskretno više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom istog perioda prethodne godine i na nivou decembarske potrošnje. Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i Cetinja (Region 2), saopšteno je iz CEDIS-a.

Očitano je ukupno 392.430 brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

“Ekipe Sektora za održavanje su u januaru realizovale 1.524 intervencija na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 93 hiljade eura”, navodi se u saopštenju.

Iz CEDIS-a su kazali da su na distributivnu mrežu je tokom januara priključena 293 nova korisnika.

“CEDIS je pokrenuo postupak javne nabavke, kao i postupak za pribavljanje urbanističko tehničkih uslova za izgradnju trafostanice 35/10kV “Bigova“. Izgradnja ovog objekta, za koju je planiran iznos od oko 1.8 miliona eura, će u značajnoj mjeri doprinijeti stabilnosti u napajanju električnom energijom dijela primorskih opština, kao i stvaranju preduslova za priključenje novih korisnika”, piše u saopštenju.

U toku su i 600 hiljada eura vrijedni radovi na izmještanju elektroenergetske infrastrukture u zoni rekonstrukcije magistralnog puta „Podgorica – Danilovgrad“. Na području Kotora su u toku radovi na izgradnji dvije trafostanice 10/0.4kV („Lastva most“ i „Studentski dom“), čija je vrijednost oko 145 hiljada eura.

“Prethodnog mjeseca na području Crne Gore su ugrađena 24 nova, elektronska brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 338 hiljada, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve