Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

CEDIS donirao 25.000 eura Kliničkom centru

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) donirao je 25.000 eura Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), i na taj način dodatno potvrdio društveno odgovornu orijentaciju kompanije i uspješnu saradnju sa ustanovom, saopšteno je iz CEDIS-a.

Iz CEDIS-a, podsjećaju da se radi o nastavku realizacije četvorogodišnjeg Sporazuma o finansiranju projekata KCCG-a u vrijednosti od 300.000 eura koji je potpisan krajem decembra 2019. godine između energetskih kompanija Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Rudnika uglja iz Pljevalja i KCCG-a. Navedenim Sporozumom donatori su se obavezali da u periodu od 2020. do 2023. godine na godišnjem nivou uplaćuju po 25 hiljada eura.

Medicinski direktor Kliničkog centra, Zoran Terzić izrazio je prije svega zahvalnost na podršci i naglasio posebno zadovoljstvo što će donirana sredstva biti upotrijebljena za realizaciju građevinsko – zanatskih i elektro radova u Centru za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, u koji do sada nije bilo značajnijih ulaganja.

“U periodu kada je Sporazum sa CEDIS-om, kao i EPCG-om i RUP – om potpisivan niko od nas nije slutio sa kojim izazovom će se čovječanstvo suočiti. Danas smo svi svjesni da se radi o donaciji koja je ispunila svoju misiju i opravdala, ne samo očekivanja donatora i naše ustanove, već i viziju da je KCCG ustanova od opšteg značaja za našu državu. Donirana sredstva doprinose modernizaciji KCCG-a, a samim tim i podizanju nivoa kvalilteta pružanja zdravstvenih usluga našim pacijentima i bolje uslove za rad zaposlenima. Uvjeren sam da će vaš primjer slijediti svi oni koji su u prilici da na ovaj način iskažu društvenu odgovornost za dobrobit svih. Profesionalnost, požrtvovanost i posvećenost u liječenju svih naših pacijenata, a što je posebno došlo do izražaja od pojave COVID-19 infekcije, dokaz je da zaposleni KCCG zaslužuju najbolje uslove za rad i dužno poštovanje”,  istakao je  Terzić i još jednom zahvalio na vrijednoj donaciji.

CEDIS je od 2017. godine, uključujući i ovogodišnju donaciju, KCCG-u donirao 130.000 eura.

“Ova donacija predstavlja nastavak realizacije četvorogodišnjeg Sporazuma koji smo potpisali sa Kliničkim centrom krajem 2019. godine i na taj način se obavezali da do 2023. ovoj zdravstvenoj ustanovi godišnje doniramo iznos od 25.000 eura. Kroz ovaj vid saradnje Kliničkom centru obezbjeđujemo donaciju na koju može unaprijed da računa i shodno tome planira aktivnosti. U CEDIS-u društveno odgovornim aktivnostima pristupamo strateški, trudimo se da potpora zajednici u kojoj poslujemo podrazumijeva brižljivo planiranje i kontinuitet, što i potvrđuje danas realizovana donacija. Takođe, podrška crnogorskom zdravstvu, bila je, a sigurna sam da će tako i ostati, naše posebno polje interesa”,  istakla je Magdalena Vukčević, rukovodilac Sektora za ljudkse resurse, opšte poslove i korporativne komunikacije.

Donacije koje su realizovane prethodnih godina utrošene su za izgradnju Baby friendly odjeljenja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, nabavku pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece i špric pumpi za potrebe Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola. Prošlogodišnja donacija CEDIS-a od 25.000 eura Kliničkom centru utrošena je za potrebe Centra za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve