Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

CEDIS: Do kraja godine će biti isporučeno oko osamdeset hiljada novih mjernih uređaja

Kako ističu nakon okončanih tenderskih postupaka, CEDIS-u će do kraja ove godine, a po osnovu istih, biti isporučeno oko osamdeset hiljada novih mjernih uređaja.

Crnogorski elektrodistributivni sistem, uprkos poteškoćama sa kojima se susrijeće prilikom tenderskih procedura, žalbi ponuđača, te probijanja zakonskih rokova od strane Državne komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki uspio je da obezbijedi značajan broj novih brojila.

Kako ističu nakon okončanih tenderskih postupaka, CEDIS-u će do kraja ove godine, a po osnovu istih, biti isporučeno oko osamdeset hiljada novih mjernih uređaja.

“Početkom marta, tenderom „Mjerna oprema za unapređenje sistema mjerenja -Partija 2 – Brojila za specifična mjerna mjesta“ od 06. maja 2022. godine, nabavljeno je sedam hiljada brojila. U međuvremenu završen je i tenderski postupak „Brojila i mjerna oprema za održavanje mjernih mjesta u postojećem AMM sistemu“ od 29. decembra 2022. godine, pa se na jesen očekuje isporuka još petnaest hiljada brojila, dok je po osnovu tendera „Nabavka mjerne opreme za potrebe sektora za mjerenje“ od 27. decembra 2022. godine, isporučeno još osam hiljada brojila”, navode iz CEDIS-a.

Zbog transparentnog i preciznog obavještavanja javnosti, naglašavaju da je Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki donijela Rješenja u postupcima 60/22 od 06.05.2022. godine za nabavku robe – Mjerna oprema za unapređenje sistema mjerenja – Partija 1 – G3 PLC brojila i oprema i br. 59/22 od 06.05.2022. g. za nabavku robe – Mjerna oprema za nove potrošače, proizvođače i TS, kojima se žalbe ponuđača Konzorcijum „INFINITY ITSS AND ENERGY“ doo Podgorica – “PROINTER ITSS” d.o.o. Banja Luka – član Infinity International Group, odbijaju kao u potpunosti neosnovane, pa će zaključivanjem ta dva ugovora Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu biti isporučeno preko pedeset hiljada novih brojila.

“Naglašavamo da je CEDIS, kao Naručilac poštovao ovlašćenja drugostepenog organa i nije iznosio činjenice koje su od značaja za same postupke javnih nabavki, uprkos neistinitim medijskim navodima, koji su se plasirali tokom cjelokupnog trajanja žalbenih postupaka”, kaže se uj saopštenju.

U prethodnim obraćanjima, izvršni direktor Vladimir Ivanović je isticao da je tokom tenderskih postupaka dolazilo je do usporavnja njihove realizacije, ali po okončanju istih naša kompanija će biti u posjedu preko osamdeset hiljada brojila.

„Tenderske postupke za nabavku brojila pratile su mnoge kontraverze, još od ranijeg perioda. Najbitnije je, ipak, da je tehnička specifikacija brojila napravljena tako da na nju nije bilo nikakvih žalbi, osim za nabavku robe – Mjerna oprema za unapređenje sistema mjerenja – Partija 1 – G3 PLC brojila i oprema, za nabavku robe – Mjerna oprema za nove potrošače, proizvođače i TS, a gdje je Komisija odlučila u korist CEDIS-a. Sva brojila se nabavljaju od kompanija Somborelektro i Mezon“ – istakao je Ivanović.

Koristimo priliku da javnosti ukažemo da je CEDIS od 2021. godine, pokrenuo čak sedam otvorenih tenderskih postupaka za nabavku mjerne opreme, te da će ugovorenim isporukama CEDIS dobiti mjernu opremu, vrijednu preko dvanaest miliona eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve