Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

CBCG ostaje posvećena nastavku saradnje sa Vladom

Centralna banka CBCG , u skladu sa mandatom i misijom, ostaje posvećena nastavku saradnje sa Vladom i svim zvaničnim institucijama države, saopšteno je iz vrhovne monetarne institucije

Centralna banka CBCG , u skladu sa mandatom i misijom, ostaje posvećena nastavku saradnje sa Vladom i svim zvaničnim institucijama države, saopšteno je iz vrhovne monetarne institucije.

S obzirom na to da će Vlada veoma brzo imati razgovore sa izvršnim direktorom Holansko-belgijske konstituence, kako su kazali u CBCG, to će biti najbolje mjesto da se direktno predoči objektivno i transparentno djelovanje Centralne banke CBCG tokom  održavanja Godišnjih sastanaka MMF-a i Svjetske Banke.

– Guverner Centralne banke Crne Gore, koji je ujedno Guverner Crne Gore u MMF-u je 16. oktobra ove godine dobio pismo od izvršnog direktora Holandsko-belgijske konstituence Entonija De Lanoja, u kojem De Lanoj poziva guvernera da mu  pomogne u kreiranju kontakta sa predloženim mandatarom i njegovim timom, rekli su u CBCG.

Kako su dodali, Žugić je istog danauputio dopis u prilogu predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću, kao tada jedinom izabranom organu nove vlasti, kao i tada aktuelnom ministru finansija Darku Radunoviću.

– Poslije uspostavljanja kontakta, koji je obezbijedila CBCG, između Kancelarije izvršnog direktora i našeg predstavnika u MMF-u Voinea Liviua i predloženog mandatara i njegovog tima, Liviu nas je pitao da li bi CBCG  bila spremna da na preostalim sastancima tokom Godišnjih sastanaka, uključujući i onaj sa gospodinom Alfredom Kamerom, Direktorom MMF-a za Evropu i sastanak sa gospodinom Srikantom Sešadrijem – šefom Misije MMF-a za Crnu Goru,  budu i predstavnici tima predloženog mandatara. CBCG je odgovorila potvrdno, i prihvatila predlog u skladu sa svojim mandatom. Ministartsvo finansija nije dalo saglasnost na ovaj predlog, rekli su u CBCG.

U vrhovnoj monetarnoj instituciji su istakli da za sve navedeno postoji komunikacija sa MMF-om, Ministarstvom finansija i predsjednikom Skupštine. O tome se, kako su kazali, može direktno informisati i kod izvršnog direktora  Holandsko-belgijske konstituence.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve