Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

CBCG: Odlilo se 127,7 miliona eura

Neto priliv stranih direktnih investicija, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva u prvih pet mjeseci ove godine iznosila je 129,3 miliona eura, što je 115,8 odsto više nego u istom periodu prošle godine

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prvih pet mjeseci ove godine iznosio je 257 miliona EUR, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 127,7 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Ilustracija

Neto priliv stranih direktnih investicija, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva u prvih pet mjeseci ove godine iznosila je 129,3 miliona eura, što je 115,8 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

„Ukupan priliv stranih direktnih investicija pao je tri odsto, usljed smanjenja priliva po osnovu interkompanijskog duga“, navodi se u Biltenu.

Iz zemlje se po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo odlio 56,2 miliona eura, dok su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 71,4 miliona.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 166,9 miliona eura, što čini 65 odsto ukupnog. Od toga je u nekretnine uloženo 67 miliona eura, a u preduzeća i banke 99,9 miliona eura.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 80,3 miliona eura, što je 45,5 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve