Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

CBCG: Integracija NLB i Komercijalne banke biće realizovana u skladu sa najboljom praksom

Bankarski sistem je stabilan, likvidan i u mogućnosti da pruži podršku ukupnoj potrošnji i oslabljenoj ekonomiji

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sastao se sa rukovodstvom NLB Banke AD Podgorica, glavnim izvršnim direktorom Martinom Leberleom i izvršnim direktorom Dinom Redžepagićem, saopšteno je iz CBCG.

Na sastanku je, kako se navodi, razgovarano o poslovanju NLB Banke i snažnoj posvećenosti NLB Grupe crnogorskom tržištu i ambiciji da održi svoju poziciju i snažnu kreditnu aktivnost u Crnoj Gori, te o daljoj perspektivi i planovima Banke za naredni period.

“U tom kontekstu, sagovornici su se osvrnuli na dobru saradnju i podršku koju Centralna banka pruža NLB Banci u procesu integracije sa Komercijalnom bankom AD Podgorica, čiji se završetak očekuje u rekordnom roku i uz poštovanje najboljih praksi kada je u pitanju odnos prema zaposlenima i klijentima.

Tokom razgovora, obje strane su potvrdile snažnu, otvorenu i profesionalnu saradnju uprkos izazovnim ekonomskim okolnostima izazvanih pandemijom, uz zaključak da je bankarski sistem stabilan, likvidan i u mogućnosti da pruži podršku ukupnoj potrošnji i oslabljenoj ekonomiji”, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, dogovoreno je da se sa otvorenim i konstruktivnim razgovorima nastavi i u narednom periodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
CBCG: Integracija NLB i Komercijalne banke biće realizovana u skladu sa najboljom praksom – CG Vijesti
12.08.2021-15:32 15:32

[…] Aktuelno […]