Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

CBCG: Fondu za zaštitu depozita od IBM-a uplaćeno 16,3 miliona eura

Od trenutka uvođenja stečaja u Invest banku Montenegro (4. januara 2019. godine) do 31.12.2019. godine, Fondu za zaštitu depozita uplaćeno je  16,3 miliona eura, što predstavlja 73 odsto ukupne obaveze prema Fondu, saopšteno je danas nakon sjednice Savjeta Centralne banke Crne Gore

Od trenutka uvođenja stečaja u Invest banku Montenegro (4. januara 2019. godine) do 31.12.2019. godine, Fondu za zaštitu depozita uplaćeno je  16,3 miliona eura, što predstavlja 73 odsto ukupne obaveze prema Fondu, saopšteno je danas nakon sjednice Savjeta Centralne banke Crne Gore.

foto Arhiva

Članovi Savjeta upoznali su se sa Izvještajem o toku stečajnog postupka u IBM banci za period od 1. juna do 31. decembra 2019. godine.

“Stečajni upravnik IBM banke je prezentovao dosadašnje aktivnosti koje su se uglavnom odnosile na unovčavanje imovine i isplatu obaveza prema povjeriocima. Sugerisano je da stečajna uprava i u narednom periodu nastavi da ulaže napore kako bi se stečajni postupak odvijao na što efikasniji način i okončao u što kraćem roku”, saopšteno je iz CBCB.

Razmatran je i usvojen Izvještaj o poslovanju i sprovođenju politike Centralne banke Crne Gore za novembar 2019. godine, u kome je konstatovano da su aktivnosti Centralne banke tokom ovog perioda realizovane u skladu sa planiranim obavezama utvrđenim Programom rada Centralne banke u 2019. godini.

Savjet je razmatrao i druga tekuća pitanja iz svoje nadležnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve