Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Carine i Mitropolija počeli pripremne radove za gradnju hotela

Kompanija Carine, u sklopu koje u Bijeloj posluju dva hotela visoke kategorije-Park i Delfin, počela je jutros pripremne radove za izgradnju trećeg hotela u Kumboru. Lokacija je na mjestu sada već bivšeg kamp naselja “Šumadija”, koje je tu postojalo skoro šest decenija.

 

Radovi bi trebalo da potraju najviše sedam do deset dana, nakon čega će krenuti izgradnja hotela. Prema riječima vlasnika Carina Čeda Popovića, zdanje će biti spremno za goste do sredine sljedeće sezone.

“Kako smo i najavili, počeli smo zemljane radove. Iako smo imali rješenje da krenemo ranije, sačekali smo da se završi avgust. Radovi teku lagano i nadamo se da će biti gotovi za nekih sedam-osam dana. Nakon toga krećemo sa “nabijanjem” terena. Projekat je još u fazi izrade, a povjeren je i ovog puta arhitekti Amiru Vuku Zecu. Hotel bi trebalo da ima pet spratova”, kaže Popović za Radio Jadran.

On nije mogao da kaže koliki će biti smještajni kapacitet hotela, niti koliko će koštati njegova gradnja, s obzirom na to da projekat još nije gotov.

Ukoliko vremenski uslovi budu pogodovali, Popović vjeruje da će hotel, o čijem imenu još nisu razmišljali, otvoriti sredinom naredne sezone.

Gradnju njegovog trećeg hotela prati i nezadovoljstvo dugogodišnjih korisnika kamp kućica koji su morali da isele. Naime, kompanija Carine gradi zdanje zajedno sa Mitropolijom crnogorsko primorskom, na površini od oko dvije hiljade kvadrata, odnosno i na parceli za koju je sa Mitropolijom sklopila ugovor o dugoročnom zakupu.

Na toj lokaciji u Kumboru postojale su 32 kamp kućice, a dio je već uklonjen. Premda su iz Crkvene opštine Kumbor još prije godinu poslali svima obavještenje da moraju da isele, mnogi su zatečeni i ogorčeni načinom na koji se to od njih traži. Neki su angažovali advokata, a Dragan Uskoković se na Mitropoliju i Popovića čak žalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

Popović to nije želio da to komentariše, jer “čovjek se iselio”.

izvor i foto radiojadran.com

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve