Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Budva i Ulcinj: Optimisti uoči predstojeće turističke sezone

Turistički poslenici u Budvi i Ulcinju optimistični su kad je u pitanju predstojeća turistička sezona, a vjetar u leđa daju im otvorene granice, te turisti koji su se već uputili prema Crnoj Gori

Turistički poslenici u Budvi i Ulcinju optimistični su kad je u pitanju predstojeća turistička sezona, a vjetar u leđa daju im otvorene granice, te turisti koji su se već uputili prema Crnoj Gori.

Direktorica TO Budva Maja Liješević kazala je da imaju prvi osjetniji priliv turista, posebno u hotelima. Fokusirani su na turiste iz regiona, ali s akcentom na Srbiju, BiH i Sjevernu Makedoniju.

Sa nestrpljenjem, kaže, očekuju prve goste, a vjetar u leđa daje im to što su granice otvorene, te što su turisti već krenuli prema Crnoj Gori.

“Imamo podatak da je u ovom momentu u Budvi oko 6.000 gostiju, od čega 4.500 u hotelima, što za razliku od prošle sedmice, kad smo imali 500 gostiju, govori dovoljno”, rekla je Liješević.

Narednih dana, kazala je, očekuju više turista u privatnom smještaju.

Prije nekoliko dana započeli su digitalnu kampanju, koju će pojačavati tokom sezone: “Pored regiona, rusko govorno područje je ono na čemu je fokus, a otvoreni smo i za zapadno tržište”.

Zana Sarvan iz TO Ulcinj kazala je da moraju biti optimisti kad je u pitanju ova ljetnja turistička sezona. Ipak, kaže, ne mogu da očekuju previše, ako se u obzir uzme iskustvo od prošle godine, ali i situacija u regionu i Evropi.

“Očekujemo da ćemo imati negdje oko 50 posto od rekordne 2019-e godine”, rekla je Sarvan.

Ona je kazala da očekuju da će tokom maja imati do šet hiljada turista, a fokusirani su na turiste iz regiona – Kosova, Albanije, Srbije, Sjeverne Makedonije i BiH.

“Cijene su korigovane. Moram zamoliti sve koji se bave turizmom da imaju realne cijene”, kazala je Sarvan.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve