Petak, 1 Jula, 2022
Rubrika:

Brajović: Jedva čekam da se vozim autoputem, kineska ponuda je zasluženo pobijedila

Brajović, koji je bio ministar saobraćaja kada je u Crnoj Gori dogovorena gradnja projekta vijeka u razgovoru za China media group kaže da je ponosan što je baš on bio na čelu ministarstva kada je projekat započet, te da je ponuda kineskih partnera CCCC i CRBC bila u tom trenutku najpovoljnija i da je sasvim zasluženo pobijedila

Prioritetna dionica auto-puta Bar – Boljare od Smokovca do Mateševa bi možda mogla biti puštena u probni rad sredinom ili krajem januara, ukoliko budu obezbijeđeni uslovi za bezbjedan saobraćaj.

Ivan Brajović, koji je bio ministar saobraćaja kada je u Crnoj Gori dogovorena gradnja projekta vijeka u razgovoru za China media group kaže da je ponosan što je baš on bio na čelu ministarstva kada je projekat započet, te da je ponuda kineskih partnera CCCC i CRBC bila u tom trenutku najpovoljnija i da je sasvim zasluženo pobijedila.

– Mi smo u pripremi realizacije ovog projekta razgovarali sa mnogim zainteresovanim kompanijama, slobodno mogu reći, sa svih strana svijeta. I jedini pravi odgovor zašto se posao sklopio sa kineskom kompanijom jeste taj da je njihova ponuda bila, po jasnim kriterijumima, ubjedljivo najpovoljnija. Kao odgovorni predstavnici države koja u tom trenutku ide ka učlanjenju u NATO i EU razgovarali smo sa kompanijama i iz SAD i zemalja EU i bili veoma zainteresovani za saradnu sa njima, ali je ponuda CCCC i CRBC, kad se sagledala tehnička ponuda, cijena i uslovi finansiranja zasluženo pobijedila – kazao je Brajović.

Mnogi žele da se osporavanjem kineskog kredita predstave većim Evropljanima nego što su

Mnogi sada osporavaju taj posao i traže mane, bez utemeljenja na činjenicama, kaže Brajović.

– Mogle bi se ređati sada razne pretpostavke zašto je to tako. Neko želi da se pričom o kineskom kreditu prikaže većim Evropljaninom nego što je. Neko smatra da mu je politički profitabilno da plasira priču o neprimjerenom i pretjeranom kineskom uticaju – kaže Brajović i dodaje da je veoma važno napomenuti da među zemljama u saradničkom mehanizmu Kine i Centralnoistočne Evrope, 12 sadašnjih članica EU, a ostale su uglavnom u pregovaračkom procesu.

– Najuticajnije evropske zemlje imaju bilateralne ugovore sa Kinom čija se vrijednost iskazuje u desetinama milijardi eura. U Hrvatskoj , članici EU, Pelješki most koji se finansira sredstvima EU gradi kompanija CRBC, ista kompanija koja gradi naš auto-put. Tako da ta osporavanja nijesu zasnovana na činjenicama. Ističem, posao koji je Crna Gora ugovorila sa kineskim partnerom, ugovoren je po najpovoljnijim uslovima u tom trenutku – poručuje Brajović.

Upitan da li bi se, da nije bilo kineske ponude, moglo uopšte početi sa projektom gradnje tada kad se počelo, kaže:

– Vlada Crne Gore u mandatu 2012-2016 je sasvim opravdano odlučila da krene u realizaciju ovog istorijskog razvojnog projekta. Neću se baviti nagađanjima samo ću istaći da i danas smatram da smo tada izborom i prihvatanjem kineske ponude donijeli ispravnu odluku – jasan je Brajović.

Ponosan što je bio ministar u tom trenutku

Brajović kaže da je i danas ponosan što je predvodio sjajn tim ljudi koji je osmislio, pregovarao i otpočeo realizaciju najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u istoriji Crne Gore.

– Posao na projektu auto-puta Bar-Boljari je primjer odgovornog, posvećenog i transparentnog rada svih uključenih, od članova ekspertskog tima, ministarstva saobraćaja i pomorstva, Vlade i Skupštine Crne Gore, kao i izvođača, nadzora i ostalih uključenih subjekata. Jer podsjetiću na to da je u Skupštini usvojen Zakon o auto-putu i da su poslanici bili u posjedu Ugovora o projektovanju i izgradnji kao i Ugovora o finansiranju. O tom zakonu vođena je najduža parlamentarna rasprava koja je u plenumu trajala četiri dana – kaže Brajović i dodaje da potpuno zadovoljstvo remeti činjenica da još nije započeta izgradnja dionice od Mateševa do Andrijevice.

Jedva čeka da se vozi autoputem koji će biti i turistička atrakcija

Brajović, koji već više od pet godina nije uključen u projekat, jer je od 2016. do 2020. bio predsjednik Skupštine Crne Gore gdje je i danas poslanik, kaže da će osjećati ponos kad se bude vozio ovom dionicom autoputa.

– Moram da vam kažem da su me kolege iz CRBC, iako tada više nijesam bio ministar, obradovale pozivom da prisustvujem završetku betoniranja najvišeg stuba na mostu Moračica. To sam doživio kao jedno neobično priznanje i zahvalnost za našu saradnju. Takođe sam sa kolegama inženjerima išao auto-putem u fazi izgradnje. Iskreno jedva čekam da se vozim završenom dionicom. Siguran sam da će taj graditeljski podvig predstavljati zadovoljstvo za vozače, a biti i turistička atrakcija. A što se tiče osjećaja , ponoviću riječ sa početka ovog intervjua, osjećaću ponos zbog toga što sam počeo realizciju jedno takvog poduhvata, koji će biti od nemjerljivog značaja za ekonomski demografski, regionalni i svaki drugi aspekt razvoja Crne Gore. Ili možda da na prvo mjesto stavim riječ sigurnosni jer smo siguran sam svi svjesni koliko će se doprinijeti bezbjednosti saobraćaja – kaže Brajović.

Autoput do sada najvrijedniji dokaz crnogorsko-kineske saradnje

Crna Gora i Kina dobro sarađuju, ali će dionica autoputa Smokovac-Mateševo zasigurno biti najvrjedniji pečat dobrih odnosa.

– Ova dionica auto-puta biće upisana kao važan dokaz crnogorsko-kineske saradnje, do sada najvrijedniji. Ali nije jedini, bilo ih je još i siguran sam da će ih biti i u budućnosti. Između dvije države postoji dugogodišnja saradnja pouzdanih prijatelja , i nema niti jednog razloga da se ona i dalje ne unaprjeđuje – poručio je Brajović.

Saradnja Kine-centralnoistočne Evrope omogućila realizaciju važnih projekata u ovom dijelu svijeta

Samo jedan od vidova saradnje je inicijatva Pojas i Puta, kojom Kina omogućava realizaciju važnih projekata mnogim državama. Iako najmanja među njima, i Crna Gora tekako osjeća benefite, kaže Brajović.

– Saradnički mehanizam Kine-centralnoistočne Evrope kao i Inicijativa Pojas i Put su veoma interesantni, korisni i dobro osmišljeni projekti. Saradnju Kine-CIE je kineski premijer predstavio prvi put u Varšavi. Tada opredijeljenih 10 milijardi dolara je omogućilo realizaciju značajnih infrastrukturnih projekata u ovo dijelu svijeta. Drago mi je što sam doprinio da i Crna Gora zahvati značajan dio tih sredstava za realizaciju našeg projekta – zaključio je Brajović u razgovoru za China Media group.

Autoput u Crnoj Gori najveći je projekat Inicijative Pojas i Puta. Ukupna dužina ova dionice je 41,5 km, a ima 29 mostova, dva nadvožnjaka, osam podvožnjaka, 7,2 kilometra betonskih zidova i 16 dvocijevnih tunela. Otvorena trasa puta duga je 17,6 km, odnosno 42 odsto ukupne dužine ove dionice, koja će imati četiri petlje sa naplatnim rampama.Ugovorena cijena dionice je 809,6 miliona eura.

Najnovije

Budućnost protiv FSCG: Još jedan apsurd, kao da je neko sav naš trud obrisao...

Nakon odluke Izvršnog odbora FSCG da od sljedeće sezone da jedan igrač rođen 2002. i mlađi bude na terenu, umjesto dva, oglasili su se...

Otvoren novi Voli market u Radanovićima

Danas je Voli hipermarket na kružnom toku koji spaja Kotor, Tivat i Budvu, ponovo otvorio vrata za svoje potrošače. Otvaranju je prisustvovao i predsjednik opštine...

Preminuo crnogorski književnik Dušan Đurišić

Preminuo je crnogorski književnik, pjesnik, pripovjedač, dramski pisac, Dušan Đurišić. Đurišić je rođen 19. juna 1932. godine u Gradinju kod Caribroda, današnjeg Dimitrovgrada. Gimnaziju je završio...

Đoković sigurnom igrom do osmine finala Vimbldona

Novak Đoković se na ubjedljiv način plasirao u osminu finala Vimbldona. Branilac titule je u trećoj rundi nadigrao zemljaka Miomira Kecmanovića sa 3:0, po setovima...

U Andrijevici pronađena eksplozivna naprava

U sklopu pojačanih operativnih aktivnosti službenici beranske policije su juče, postupajući po naredbi Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres porodične kuče R.V., u mjestu...

Najčitanije

Povezano

Ovo su cijene putarine za sve poddionice auto-puta

U Službenom listu Crne Gore objavljena je Odluka o visini i načinu plaćanja putarine za sve poddionice na dionici autoputa od Zlatice do Mateševa...

Ibrahimović obišao radove na prioritnoj dionici autoputa Bar – Boljare

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović danas je sa saradnicima koji su uključeni u realizaciju i praćenje realizacije projekta...

Monteput: Pušten u rad sistem trajnog napajanja strujom na auto-putu

Na auto-putu Bar-Boljare, dionica Smokovac-Uvač-Mateševo pušten je u rad sistem trajnog napajanja električnom energijom autoputa. Sistem trajnog napajanja električnom energijom čine, kako su rekli iz...

Rusija odmah da povuče vojne snage iz Ukrajine

Evropska unija (EU) treba da uspostavi političke, ekonomske, trgovinske i finansijske sankcije Rusiji, poručeno je sa Interparlamentarne konferencije za zajedničku vanjsku i bezbjednosnu i...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve