Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: Poslanici da podrže budžet i vrate se životnim temama građana

''Tražimo da se u okviru socijalnog dijaloga nađe rješenje i ovaj dokument potpiše do kraja godine u protivnom radnici će ostati bez osnovnih prava, što će izazvati dodatna nezadovoljstva kod zaposlenih, a samim tim i radikalizaciju sindikalne borbe''

Savez sindikata Crne Gore se od svog osnivanja zalaže za promjene koje će doprinijeti bržoj demokratizaciji društva i uspostavljanju države socijalne pravde. S toga ne možemo, a da ne izrazimo duboku zabrinutost aktuelnim dešavanjima na društvenoj i političkoj sceni.

“Svjedoci smo da se političari, iz dana u dan, sve više udaljavaju od svakodnevnih životnih tema od esencijalnog značaja za kvalitet života zaposlenih i građana, fokusirajući se na međusobna optuživanja bili u vlasti ili u opoziciji”, kazao je predsjednik Skupštine Saveza sindikata Crne Gore, Ranko Božović upućujući apel poslanicima da podrže budžet i prevaziđu razlike u cilju stabilizacije sistema, a sve u službi naše države.

Kako je naveo, SSCG kroz gradske sindikate zadovoljan je pregovorima uoči predlaganja budžeta sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem koji je uvažio zahtjeve sindikata i budžetom planirao uvećanja zarada za zaposlene od januara sljedeće godine.

“Uzimajući sve navedeno samo stabilna politička situacija može garantovati održivu ekonomiju, rast i razvoj životnog standarda”, rekao je Božović.

U protivnom, ističe, sadašnja situacija ako potraje izazvaće sve veće nezadovoljstvo zaposlenih i građana koje će dovesti do pada životnog standarda i ukupnog nezadovoljstva.

U prilog svemu, napominje, da se novi Opšti kolektivni ugovor kao osnovni dokument za radnike ne postpisuje već četiri godine.

“Tražimo da se u okviru socijalnog dijaloga nađe rješenje i ovaj dokument potpiše do kraja godine u protivnom radnici će ostati bez osnovnih prava, što će izazvati dodatna nezadovoljstva kod zaposlenih, a samim tim i radikalizaciju sindikalne borbe. Takođe, poznato nam je da već duže vrijeme EU insistira na socijalnom dijalogu sindikata, poslodavaca i Vlade”, dodaje Božović.

Na kraju, svega navedenog zaključuje, pored poboljšanja životnog standarda zaposlenih, moramo uzeti u obzir da i je krajnji cilj naše male, a velike Crne Gore da postane punopravna članica EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
29.11.2022-21:51 21:51

Kako ce se zarade povisiti..ako tog novca nema u Budzetu..Mi zivimo od danas do sjutra..Ovo je kriminal vecih razmjera..