Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bokeški forum: Morsko dobro da se izjasni oko tivatske Gradske plaže

Nezabilježen je primjer u svijetu, kao ovaj u Crnoj Gori, da se centralno gradsko kupalište, ne tretira kao javno dobro, poručuju iz Bokeškog foruma

Iz Bokeškog foruma kazali su da još nije ni na pomolu rješenje problema Atlasa plaža, u sklopu kojeg se nalazi i Gradska plaža u Tivtu, koji već duži vremenski period imaju sa predstavnicima JP Morsko dobro.

“U beskonačnoj komunikaciji sa predstavnicima JP „Morsko dobro“ mi u „Bokeškom forumu“ moramo, na žalost, konstatovati da u pogledu riješavanja problema Atlasa plaža, a u njemu je i Gradska plaža u Tivtu nije mrdnuto sa mrtve tačke. Nezabilježen je primjer u svijetu, kao ovaj u Crnoj Gori, da se centralno gradsko kupalište, ne tretira kao javno dobro. Ili da se u najgorem slučaju bar dio pomenutog kupališta tako tretira, saopšteno je iz Bokeškog foruma.

Kako su naveli, nastavlja se sa lošom praksom prethodne vlasti koja je, kako kažu, silom na sramotu uzela Gradsku plažu Tivćankama i Tivćanima.

“Možda bi situacija bila drugačija da se imalo sluha, pa da u upravljačkim strukturama ovog preduzeća ima neko iz Tivta. No, opet na žalost, tamo nema ama baš nikog. Situacija je identična kao i sa UO Aerodroma Crne Gore gdje takođe, a to je potpuno nerazumljiva posebna priča, nema nikog iz Tivta”, dodaju u saopštenju.

Zahtijevaju od upravljačkih organa JP „Morsko dobro“ da u najkraćem mogućem vremenu izvrše reviziju Atlasa crnogorskih plaža, a da,takođe promptno, javno daju odgovore na sledeća pitanja:

“1. Kako je moguće da je lokacija 67/69 (javno kupalište kod hotela „Palma“) 100% ucrtano kao hotelsko kupalište na kojem je građanima Tivta i njihovim gostima u potpunosti zabranjen ulazak?

2. Do kad će trajati ovakva situacija i na osnovu čega je potpisan ovako skaradan Ugovor?

3. Ko je potpisao takav Ugovor i Tivćanima time oduzeo kupalište?

4. Šta nova uprava JP „Morsko dobro“ radi da bi se ta situacija promijenila?

5. Na koji način će JP „Morsko dobro“ reagovati u slučaju ponavljanja nemilih scena iz 2019.godine, u kojima se obezbijeđenje ovog kupališta, na bahat i prostački način odnosilo čak i prema onim ljudima koji su pokušavali da iz mora izađu na plažu?”, navode u saopštenju.

Dodaju da do 30.avgusta su se borili za suštinske, a ne kozmetičke promjene, te da očekuju normalizaciju i riješavanje ovih gorućih problema.

“Na gradskoj plaži u Tivtu, u Bijeloj, u Krašićima, Baru, Ulcinju. Duž cijele crnogorske obale koja je naš najvažniji privredni resurs, a kojeg je prethodna vlast neznaveno i zlonamjerno pustošila”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve