Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bokan: Voli je protiv radne nedjelje

On smatra i da je neophodno na benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna

Na sastanku Odbora udruženja trgovine Privredne komore danas je pregovorano o Opštem kolektivnom ugovoru i neradnoj nedjelji. Vlasnik kompanije Voli Dragan Bokan je jasno poručio da je protiv radne nedjelje. On smatra i da je neophodno na benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna.

“Prije svega, dužan sam da istaknem da nismo imali informaciju o pregovorima i predlozima izmjena Opšteg kolektivnog ugovora i modela uvođenja radne nedelje, osim iz medija. Voli je protiv ukidanja neradne nedjelje, to je naš definitivan stav po tom pitanju”, istakao je Bokan.

On je kazao da kompanija Voli poziva na poštovanje svih zakonskih regulativa i njihovu pravilnu primjenu, bez pronalaženja takozvanih rupa u zakonu i njegove zloupotrebe, koje za rezultat imaju prodaju gotovo svih kategorija životnih namirnica u uslovima koji su neadekvatni, rad pojedinih trgovina nedjeljom i raznorazna dovijanja i očiglednu namjeru da se izbjegne poštovanje zakona.

“Shodno tome, smatramo da je neophodno na benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna”, smatra Bokan.

Prema njegovim riječima, takođe očekuje da se zabrani prodaja na pijaci nedjeljom svih industrijskih proizvoda koje nisu poljoprivredni proizvodi i da na način na koji je regulisana neradna nedjelja, isto pravilo važi za sve markete koji posluju u okviru pijaca.

“Kada je u pitanju Opšti kolektivni ugovor, u ovom trenutku treba informisati privrednike i sva udruženja da daju svoje mišljenje, protiv smo toga da se “preko noći” i na brzinu donose odluke sa kojima nismo upoznati”, zaključio je Bokan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve