Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bojović u Bijelom Polju: Razvoj sjevera glavni cilj

Kako je saopšteno Bojović je najavio redovne posjete crnogorskim opštinama i razgovor sa sadašnjim i potencijalnim korisnicima IPARD sredstava, koje dominantno obezbjeđuje Evropska Unija, kao i sa korisnicima subvencija koje se opredjeljuju iz agrobudžeta

V.D. generalni direktor Direktorata za plaćanje pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladislav Bojović obišao je prostorije Regionalne kancelarije Direktorata za plaćanje u Bijelom Polju i obavio razgovore sa poljoprivrednicima iz te opštine, saopšteno je iz tog resora.

Kako su naveli tokom radne posjete Bijelom Polju Bojović je posjetio poljoprivredno gazdinstvo Vukomira Boškovića u Grančarevu, gdje je razgovarao sa bjelopoljskim poljoprivrednicima koji su korisnici sredstava IPARD podrške i podrške koja se obezbjedjuje iz agrobudžeta, ali i sa onima koji su potencijalni novi korisnici. Ukazano je na brojne probleme sa kojima se poljoprivrednici na sjeveru Crne Gore suočavaju, sa akcentom na potrebu da se obezbijedi osnovna infrastruktura za bavljenje poljoprivredom na tom području, kako bi se održao život na selu, zadržali mladi i kako bi se u konačno obezbijedila isplativost velikog rada i investicija u poljoprivredi.

“Takođe, istaknut je značaj direktne komunikacije sa poljoprivrednicima kako bi oni bili blagovremeno upoznati sa svim mjerama i vidovima podrške koji su im u ovom trenutku na raspolaganju, kao i sa onima koje će u narednom periodu Ministarstvo da obezbijedi”, piše u saopštenju.

Kako je saopšteno Bojović je najavio redovne posjete crnogorskim opštinama i razgovor sa sadašnjim i potencijalnim korisnicima IPARD sredstava, koje dominantno obezbjeđuje Evropska Unija, kao i sa korisnicima subvencija koje se opredjeljuju iz agrobudžeta.

“On je pored rezultata i mjera koje je ministarstvo ostvarilo i koje je već preduzelo, najavio nove mjere, vidove podrške i pomoći kako bi se što više sredstava povuklo od strane naših poljoprivrednika i u što bržem vremenskom periodu, počev od lakšeg obezbjedjivanja finansijskih sredstava do pojednostavljenja i prilagodjavanja procedura u situaciji značajnog skoka cijena na tržištu i drugih otežavajućih okolnosti. Takođe, Bojović je najavio otvaranje regionalnih kancelarija u drugim opštinama, kako bi se obezbijedila intezivna direktna komunikacija i kontinuirana podrška i pomoć poljoprivrednicima”, dodaje se u saopštenju.

Bojović je istakao da jedan od glavnih ciljeva kako Direktorata za plaćanje tako i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede jeste razvoj sjevera Crne Gore, koji višedecenijski svjedoči da u tom kraju nije bilo potrebnih ulaganja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
15.10.2021-21:08 21:08

Ekspert nema sto,kukala mu majka koji nesoj cetnicki prisipetlja svuda li se “ubaci”.

džudović
16.10.2021-12:26 12:26

Filozof, četnik u poljoprivredi. Može li neko očekivati kakav napredak tamo?