Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojanić: Vlada ne planira privatizaciju Luke Bar

Bojanić je kazao i da bi se najavljeno eventualno gašenje Uniproma negativno odrazilo i na poslovanje Luke

Vlada Crne Gore nema u planu privatizaciju Luke Bar, kazao je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić, koji je prisustvovao formalnom početku sanacije konstrukcije operativne obale Volujice.

Bojanić je kazao i da bi se najavljeno eventualno gašenje Uniproma negativno odrazilo i na poslovanje Luke.

Razmotrena je i realizacija ugovora između Luke Bar i Uniproma, koja je u 2020. godini podrazumijevala gotovo četvrtinu ukupnog pretovara u crnogorskoj luci.

Bojanić i državni sekretar Zoran Radunović sa saradnicima, sastali su se sa izvršnim direktorom preduzeća Vladanom Vučelićem, predsjednikom Odbora direktora g. Branislavom Brankovićem, kao i članovima Odbora direktora. Posjeta je organizovana cijeneći značaj Luke Bar kao jednog od najvažnijih ekonomskih resursa koje Crna Gora posjeduje.

Domaćini su ministra Bojanića upoznali sa postojećim stanjem u preduzeću i razvojnim potencijalima, a potom je organizovana posjeta operativnoj Obali Volujica, gdje je ozvaničen početak sanacionih radova u vrijednosti od skoro 5.000.000 eura, navode iz Ministarstva.

“Nakon posjete Obali Volujica, ministar Bojanić sa saradnicima i njihovi domaćini su sumirali utiske posjete, sa akcentom na dalji razvoj luke, njenim potencijalima, kao i o namjerama Ministarstva kapitalnih investicija kada su u pitanju dalje investicije koje se tiču razvoja, kako luke tako i vezanih sistema poput željezničke i putne infrastrukture”, dodaje se.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve