Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojanić: Potencijalne rezerve nafte mjere se milijardama eura

Prema njegovim riječima, ugovori koje je potpisala prethodna vlast o istraživanju nafte i gasa su dobri.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, odgovarajući na pitanje poslanika Albanske koalicije Fatmira Đeke o postavljanju prve naftne platforme u Jadranu, kaže da je to dobar projekat, koji bi pomogao Crnoj Gori.

“To je sudbonosno pitanje za Crnu Goru da izađe iz ekonomske krize”, rekao je Bojanić.

Prema njegovim riječima, ugovori koje je potpisala prethodna vlast o istraživanju nafte i gasa su dobri.

“Sve je javno, otvoreno i transparentno. Nemam problem da kažem da je bivša vlast odradila dobru stvar što se ovog posla tiče”, istakao je Bojanić.

Koncesionari su, ističe Bojanić, položili garanciju da u slučaju bilo kojeg incidenta snose štetu i isplate obeštećenja prema trećim licima.

“Rano je pričati o dobiti na godišnjem nivou. Ono što možemo reći je da se potencijalne rezerve nafte i gasa mjere milijardama eura”, istakao je Bojanić, dodajući da će istražno bušenje trajati četiri do šest mjeseci.

Na dopunsko pitanje Đeke da li postoji bojazan kakve će biti posljedice bušenja i da li je povodom toga konsultovana Evropska unija, Bojanić je rekao da je kompanija Eni iz Italije, odnosno iz EU, pa je jasno da poštuju standarde.

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
30.03.2021-07:33 07:33

Kakav je OVO ekspert… majko mila. Pitao bih samo jedno: Dali bi ON, kudravi, Božena i kompanija danas bili na demonstracijama protiv bušenja Jadrana da nijesu nesrećnim slučajem članovi izdajničke fašističke crkvene vlade?

Franjo
30.03.2021-07:54 07:54

Ti si dosao ovo sto smo stekli od Nezavisnosti CG da pokrades i unistis nijesi ti dosao od dobra da bi CRNOJ GORI DOBRO UCINIJO najvaznije je svoj DZEP i svoja matica SRBIJA Vi ste najvisi pljackasi crne gore koji ste uz pomoc Abazovica dosli da UTRETE I SPRZITE SVE STO JE CRNOGORSKO !! !!

Svi listom protiv
30.03.2021-08:49 08:49

Svi bi bili listom gore
Da se brani da se neda
Svi grajali i vikali
Jadran nam je kora hljeba
Stop busenju stop rjesenju
Da se malo mi djurnemo
Da se jadni razduzimo
Ali ne bi dali ne bi dali
Jer mislite svi su mali
I svi kradu i svi lažu
Ugovori drukčje kažu