Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojanić: Posljedice koncesija građani će tek osjetiti

Bojanić je istakao da je do sada raskinuto 17 ugovora o koncesiji, od čega je pet raskinuto na osnovu sporazuma o raskida ugovora, a deset je raskinula Vlada

Ova Vlada neće davati nove koncesije za izgradnju mini hidroelektrana, a negativne posljedice dosadašnjeg pristupa građani će tek osjetiti, poručio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić u Skupštini. On danas odgovara na pitanja poslanika.

Bojanić je istakao da je do sada raskinuto 17 ugovora o koncesiji, od čega je pet raskinuto na osnovu sporazuma o raskida ugovora, a deset je raskinula Vlada.

“Vlada je napredlog ministarstva usvojila Uredbu o stavljanju van snage kojima se ukidaju subvencije za struju iz obnovljivih izvora. Nažalost, to važi za nove koncesionare, ne možemo se vratiti unazad i poništiti sve ono što je bilo u skladu sa Zakonom o energetici, koji je bio nakaradan”, rekao je Bojanić, odgovarajući na pitanje poslanika Miloša Konatara (GP URA), koga je zanimalo koliko je trenutno malih hidroelektrana u radu, koliko je ugovora raskinuto i tužbenih zahtjeva podnijeto po tom osnovu.

Istakao je da više neće biti podsticanja za izgradnju i podsticajnih cijena.

Ministar je naveo i da je Privrednom sudu do sada podnešeno sedam tužbi za za nadoknadu štete nastale raskidom ugovora o koncesijama za izgradnju malih hidroelektrana.

Rekonstrukcija puta Bar – Kamenički most – Vladimirske krute

Poslanica DPS-a Jovanka Laličić pitala je Bojanića da li i kada Vlada planira rekonstrukciju putnog pravca Bar – Kamenički most – Vladimirske krute, uzimajući u obzir da je Uprava za saobraćaj u avgustu 2020. sa opštinama Bar i Ulcinj zaključila sporazum o sufinansiranju rekonstrukcije ovog putnog pravca.

Bojanić je odgovorio da je rekonstrukcija tog puta odgođena za 2022. godinu, te da će se novac za taj projekat obezbijediti iz budžeta za 2022. godinu.

Klizište u Mojdežu

Poslanica Danijela Đurović (SNP) pitala je Bojanića kada se može očekivati sveobuhvatno rješavanje problema mještana Mojdeža, gdje je bilo klizište u februaru 2004, te vodoizvorište u tom selu.

Bojanić je istakao da to nije nadležnost njegovog resora, ali da su uputili pitanja opštini Herceg Novi, ali da nijesu dobili odgovore.

“Mogu da pokrenem to pitanje na sjednici Vladi Crne Gore”, naveo je.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bojanić: Posljedice koncesija građani će tek osjetiti – CG Vijesti
28.07.2021-14:14 14:14

[…] Aktuelno […]