Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bojanić: Očekuje se unapređenje saradnje MKI i lučkih kapetanija i njihovih ispostava

Ministar kapitalnih investicija (MKI) Mladen Bojanić boravio je danas sa državnim sekretarom Zoranom Radunovićem i generalnom direktoricom Direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu Tanjom Janović u radnoj posjeti Lučkoj kapetaniji Bar i Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama

Ministar kapitalnih investicija (MKI) Mladen Bojanić boravio je danas sa državnim sekretarom Zoranom Radunovićem i generalnom direktoricom Direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu Tanjom Janović u radnoj posjeti Lučkoj kapetaniji Bar i Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

Kako je saopšteno iz MKI, riječi je bilo o zakonskim i podzakonskim aktima čija je izrada u toku, planovima za narednu godinu kada je u pitanju zakonodavni okvir, ali i o izazovima sa kojima se u svakodnevnom radu susreću službenici Lučke kapetanije Bar.

Bojanić je naglasio da u godini pred nama očekuje još dinamičniju saradnju na realiciji ministarstva kapitalnih investicija i lučkih kapetanija i njihovih ispostava.

Generalna direktorica Janović je istakla da je zajednički cilj da pomorska administracija funkcioniše efikasno i u skladu sa regulativama, a praćenje i implementiranje međunarodnih standarda moraju biti imperativ.

Državni sekretar je naglasio da je vrijeme da rješavamo eventualna sporna pitanja u funkcionisanju kako bismo spremno dočekali ljetnju turističku sezonu, na zadovoljstvo turista, turističke privrede, ali i crnogorskih građana.

Predstavnici Lučke kapetanije su se saglasili i istakli da je početak godine pravo vrijeme da se sumiraju rezultati do sada realizovanih aktivnosti, ali i posveti pažnja izazovima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom funkcionisanju.

Kada je riječ o aktivnostima Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Bojanić je naglasio da će resorno ministarstvo i u narednom periodu biti podrška pri realizaciji planova ove uprave.

V.d. direktorica i predstavnici Ministarstva su se saglasili da je zajednički cilj bezbjedno funkcionisanje pomorskog saobraćaja, te da zajedno imamo ozbiljan zadatak u dijelu daljeg razvoja i napretka upravljanja lukama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve