Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bojanić: Nije tačna informacija da sam jedan od tri ministra čijim radom premijer nije zadovoljan

''Dajemo sve od sebe. Ušli smo sa punim integritetom, i koliko god ta Vlada eventualno trajala izaći ćemo iz ovoga sa punim inegritetom''

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, na konferenciji za medije, govoreći o rekonstrukciji Vlade te komentarišući navode da je jedan od tri ministara s čijim radom premijer Zdravko Krivokapić nije zadovoljan, kazao je da ne smatra da je ugrožen.

“Kao što vidite mi radimo i čini mi se radimo dobro. Ne vjerujem da ste ranije imali priliku da vidite ovoliko aktulenih informacija apdejtovanih kako funkcionišu komanije. Potpuno transparentno i javno dajemo izvještaje kompanija, bez obzira što neki ne služe na čast ni njima, ni nama, ali takvi su kakvi su”, kaže Bojanić.

Bojanić je kazao da nije učestvovao ni u konstrukciji pa neće ni u rekonstrukciji Vlade.

“Ja nemam tu informaciju koju su mediji objavili, rekao sam da mislim da to nije tačno, a ako jeste i ako bi bilo nešto od toga, red bi bio da se to prvo meni kaže a ne medijima. Ali da odagnam svaku sumnju, mislim da je to netačna informacija. Ja radim najbolje što mogu, da li će biti rekonstrukcije ne zavisi od mene. Živio sam i radio prije Vlade pa ću i nakon Vlade, nijesam se srodio sa foteljom. Dajemo sve od sebe. Ušli smo sa punim integritetom, i koliko god ta Vlada eventualno trajala izaći ćemo iz ovoga sa punim inegritetom. Da zaključim, nemam informaciju, mislim da nije tačna, što se tiče rekonstrukcije vidjećemo kako će se razvijati situacija. Naše je da radimo najbolje što možemo”, rekao je Bojanić.

Istraživanje nafte

Izvjesno je da nafte u crnogorskom primorju ima, ali u kojim količinama ćemo znati najkasnije do kraja ove godine, kazao je Bojanić.

Konzorcijum kompanija Eni i Novatek je 25. marta počeo prvo istražno bušenje u podmorju kod Ulcinja. Iz Vlade su ranije saopštili da se na toj bušotini očekuje veliko ležište nafte.

“Kasni se jer se naišlo na neku formaciju koja je tražila dodatno obezbjeđenje. Zadnja informacija od jutros je da je cementacija otvora završena. Javio se pritisak, u narednih 7-15 će ući u formaciju koja sadrži naftu. Ostaje pitanje da vidimo koliko će to biti komercijalno isplativo. Izvjesno je da nafte ima, ali u kojim količinama ćemo znati najkasnije do kraja ove godine”, naveo je Bojanič, odgovarajući na pitanja novinara na današnjoj konferenciji za medije.

Krajem godine početak gradnje druge dionice auto-puta

Bojanić je kazao da se radi idejni projekat za dionicu Mateševo-Andrijevica koji bi trebalo da bude završen do maja.

”Uporedo se radi fizibiliti studija za kompletan auto-put. Jedan nacrt smo već dobili, dali smo sugestije i prigovore, tako da očekujem da će se to paralelno raditi”, rekao je Bojanić na konferenciji za medije.

Što se tiče dionice od Andrijevica do Boljara, Bojanić je rekao da se radi idejno rješenje, a Monteput je nosilac tog posla.

”Računamo optimistički, ali mogu da se saglasim sa premijerom da već krajem godine možemo da krenemo sa realizacijom druge dionice auto-puta. Računamo na sredstva iz evropskih fondova, a neke su najave da možemo očekivati nekih 40 odsto granta za to”, istakao je Bojanić.

Prema njegovim riječima, oko 850 miliona eura trebalo bi da košta izgradnja dionice Mateševo-Boljari.

”Nešto je lakša dionica za izgradnju, ali je duža 70 kilometara”, naveo je Bojanić.

Komentarišući Montenegro works, Bojanić je rekao da je da bi to funkcionisalo da je potreban institucionalni i zakonski okvir.

”I MMF je u sovrtu dao slično mišljenje”, istakao je Bojanić.

Nije, kako kaže, srećan da vidi da raste broj zaposlenih, a da padaju prihodi.

”Na to ćemo sada da se fokusiramo. Vrlo aktivno radi Odjeljenje za borbu protiv korupcije, tako da ohrabrujemo sve zaposlene da nezakonite radnje prijave odjeljenju, a mi ćemo to istražiti”, istakao je Bojanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zekovic
23.11.2021-12:18 12:18

Bojanicu, nije bitno jesi li ti jedan od trojice ministara koji ne zadovoljavaju Krivokapica u namjeravanoj rekonstukciji Vlade. Nije bitno ni to sto si ti vrlo zadovoljan svojim radom. Bitno je za gradjane Crne Gore da si ti clan vlade, koja je najveci i najslavniji rezultata postigla u otvorenoj ogromnoj pljacki Crne Gore koja je rezultat uzasne korupcije kojom je Srpska okupatorska crkva, u ime Srbije, ucinila da bi podmitila Vladu koju je tim cinom i nastala. Osim toga ti si clan Vlade koji je zbog fikttivne ekonomske koristi izazvala tragicne posledice od kojih su pomrle hiljade gradjana CG, ti… Pročitaj više »