Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Bjelorusija uvodi embargo na robu iz Crne Gore

Prema uredbi bjeloruske vlade, zabrana uvoza se odnosi na određenu robu iz Crne Gore, EU, SAD, Kanade, Norveške, Albanije, Islanda, Velike Britanije, Sjeverne Makedonije i Švajcarske

Zvanični Minsk od sljedeće godine uvodi embargo na robu iz zemalja koje vode neprijateljsku politiku prema Bjelorusiji, saopštila je pres-služba Savjeta ministara, prenosi Tanjug pisanje agencije Tas.

Prema uredbi bjeloruske vlade, zabrana uvoza se odnosi na određenu robu iz Crne Gore, EU, SAD, Kanade, Norveške, Albanije, Islanda, Velike Britanije, Sjeverne Makedonije i Švajcarske.

Na spisku robe su između ostalog, svinje i svinjsko meso, goveđe meso, soljeno, salamureno, sušeno ili dimljeno meso, povrće, voće, orasi, kobasice i sl. proizvodi, konditorski proizvodi, so i dr, prenosi Tas.

“S obzirom na kontinuirane pokušaje kolektivnog Zapada da izvrši protivpravni pritisak sankcijama na našu zemlju, Bjelorusija je preduzela sveobuhvatne mjere. Odlukom Vlade, embargo na hranu uvodi se od 1. januara 2022. i podrazumijeva široku listu robe proizvedene u zemljama koje sprovode diskriminatorsku politiku i vrše neprijateljske radnje protiv naših zemlje”, saopštila je pres-služba.

Bjelorusija je iz ovih navedenih zemalja za deset mjeseci ove godine uvezla hranu u vrijednosti od preko 530 miliona dolara, saopštio je bjeloruski savjet ministara.

Evropska unija je ranije uvela peti paket sankcija Bjelorusiji, a sankcije prema Minsku primjenjuju i SAD, Velika Britanija i još neke zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve