Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bivši zaposleni Montenegro Airlines-a: Sprema li se Radunović za prelet i novu sigurnu luku za svoj angažman u budućoj vladi?

''U intervjuu Radunović tvrdi da nije vidio nijedan dokument kojim Evropa nije dozvolila pomoć MA, već je prihvatio ono što mu je servirano. Znači li to da je jedna tako važna odluka da se MA ne podrži donesena na osnovu ''rekla-kazala'' argumenata i instrukcija koje je dobijao od neimenovanih izvora'', upitali su bivši zaposleni MA

Povodom najnovijeg intervjua Zorana Radunovića, u kojem kritikuje rad (Predraga) Todorovića i ograđuje se od pogrešnih odluka, počev od najave gašenja Montenegro Airlines-a, preko formiranja nove aviokompanije, do evidentno lošeg finansijskog poslovanja Air Montenegra, bivši zaposleni Montenegro Airlines-a iznose svoje reagovanje.

“U intervjuu Radunović tvrdi da nije vidio nijedan dokument kojim Evropa nije dozvolila pomoć MA, već je prihvatio ono što mu je servirano. Znači li to da je jedna tako važna odluka da se MA ne podrži donesena na osnovu „rekla-kazala“ argumenata i instrukcija koje je dobijao od neimenovanih izvora”, upitali su bivši zaposleni MA.

Dalje navode da Radunović tvrdi da je kompanija “Air Montenegro od samog početka krenula na pogrešan način”.

“Reklo bi se da je sa strane i ćutke posmatrao razvoj i rad nove nacionalne kompanije ne miješajući se u svoj posao državnog sekretara za saobraćaj”, dodaju oni.

Nakon najavljene ostavke Izvršnog direktora AM, Todorovića, Radunović, navode bivši zaposleni MA, iznosi oštre kritike na njegov rad, a to “nije činio u toku njegovog mandata, što je bio u obavezi”.

“Sada pere ruke od Air Montenegra, pa se pitamo nije li razlog za to završni račun o finansijskom poslovanju te kompanije. Javno ističe da je LIČNO izabrao direktora Aerodroma Crne Gore, i najavljuje da će kandidata za nasljednika Tododovića LIČNO tražiti na međunarodnom konkursu. Čini se da je Radunović pomiješao ingerencije koje ima u svojim privatnim firmama, koje se takođe bave pružanjem avio-usluga (registrovane na nevjenačnu mu suprugu i sina, u Beču i Podgorici), sa ingerencijama koje ima kao državni sekretar za saobraćaj u MKI”, kazali su bivši zaposleni u MA.

Kako javno “izjavljuje da vedri i oblači crnogorskim nebom”, sada im je, kažu, jasna njegova uloga od početka imenovanja za državnog sekretara.

“Nakon objave gašenja kompanije lažnim obećanjima da će se sačuvati Montenegro Airlines amortizovao je nezadovoljstvo zaposlenih i spriječio zakazani mirni protest pred zgradom Vlade Crne Gore, kako bi se lakše i bez buke sprovelo najavljeno formiranje nove kompanije. Nije iskoristio ingerencije i obavezu u okviru MKI da obezbijedi poslovno-tehničku saradnju između Air Montenegra i Montenegro Airlines-a za usluge za koje MA ima odobrenje, a u cilju korišćenja resursa u državnom vlasništvu. S obzirom na to da je Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Jandreoski naprasno pola godine nakon uvođenja stečaja zatražio iseljenje hangara MA, a na tu poziciju ga je doveo lično Radunović, kako se sam hvali, da li to znači da je Jandreoski takav nalog dobio direktno od Državnog sekretara za saobraćaj? A sve na štetu stečajne mase Montenegro Airlines-a”, istakli su u saopštenju.

Bivši zaposleni u MA pitaju se da li se “Radunović sprema za još jedan prelet i traži novu sigurnu luku za angažman”.

“Kako smo ga već prepoznali kao jednog od grobara crnogorske komercijalne avijacije, pitamo se da li se ovim intervjuom Radunović sprema za još jedan prelet i traži novu sigurnu luku za svoj angažman u budućoj vladi, da dovrši posao koji je započeo”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve