Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bivši zaposleni Montenegro Airlines-a: SDT da se zainteresuje za volšebno zagubljena dva motora od aviona tipa Embraer, čija je vrijednost oko 15 miliona eura

Očekujemo da SDT zainteresuje sudbina volšebno zagubljena dva motora od aviona tipa Embraer, čija je vrijednost oko 15 miliona eura, sada kada je već pronađen takođe zagubljeni kamion sa cigaretama

Bivši zaposleni Montenegro Airlines-a (MA)  reagovali su povodom prepiske u medijima između bivših i sadašnjih članova Odbora direktora To Montenegra Filipa Radulovića i Vukadina Stojanovića.

“Za Vukadina Stojanovića možemo potvrditi da jeste bio angažovan u stečajnom postupku kao i da za svoj angažman nije prihvatio nikakvu novčanu nadoknadu, već se isti solidarisao sa bivšim kolegama koji su ostali bez posla i kojima je Država ostala dužna sedam neisplaćenih zarada, što izuzetno cijenimo”, kazali su u reagovanju bivši zaposleni MA.

Oni su poručili Raduloviću da im  je bila čast sarađivati sa Sašom Zejakom, a za kojeg navode da se “odupro pritiscima i prijetnjama Vlade CG”.

Reagovanje bivših zaposlenih Montenegro Airlines-a prenosimo integralno:

“Ovom prilikom želimo da reagujemo povodom rasprave koju su vodili članovi bivšeg i sadašnjeg Odbora direktora To Montenegra, gospodin Filip Radulović i Vukadin Stojanović, inače naš bivši kolega.

Gospodin Filip Radulović u negativnom kontekstu spočitava novim članovima Odbora direktora To Montenegra, Vukadinu Stojanoviću da je bio „desna ruka prizemljene kompanije“ Montenegro Airlines-a tj. stečajnog upravnika dr Saše Zejaka, kao i Orhanu Hodžiću, čija privatna kompanija Oki Air ima aranžman sa To Montenegrom za konflikt interesa.

Dok nam za gospodina Orhana Hodžića nije jasno da li je u konfliktu interesa, a što će valjda nadležna institucija provjeriti, za Vukadina Stojanovića možemo potvrditi da jeste bio angažovan u stečajnom postupku kao i da za svoj angažman nije prihvatio nikakvu novčanu nadoknadu, već se isti solidarisao sa bivšim kolegama koji su ostali bez posla i kojima je Država ostala dužna sedam neisplaćenih zarada, što izuzetno cijenimo.

Stoga, želimo gospodinu Filipu Raduloviću da poručimo da nam je bila čast sarađivati i upoznati rijetko stručnog i čestitog čovjeka, kakav je dr Saša Zejak, koji se odupro pritiscima i prijetnjama Vlade CG, a koja je upravo Radulovića imenovala u svojstvu predsjednika Odbora direktora To Montenegra.

Pritisci i prijetnje Vlade CG su bili upereni u cilju nezakonitog oduzimanja hangara kao i resursa koje je Montenegro Airlines uspio sačuvati tokom stečajnog postupka. Upravo zbog toga, dr Saša Zejak je stao na stranu Zakona i savjesti, pri tom vodeći računa o bivšim zaposlenim kao povjeriocima.

Iz već pomenute prepiske,bivših i sadašnjih članova Odbora direktora očito je da je novi Odbor direktora To Montenegra već naišao na neke dubioze, odnosno dva ugovora od preko 15 miliona eura, za koje ne postoji nikakva prethodna analiza ni procjena rizika, a koje je potpisao upravo gospodin Radulović.

Mi smo od starta upozoravali o lošoj odluci gašenja MA i osnivanju nove aviokompanije koja je za kratko vrijeme napravila višemilionske gubitke, i mi, bivši zaposleni u Montenegro Airlinesu, nećemo dozvoliti da sve padne u zaborav, a da odgovorni za ogromnu finansijsku i materijalnu štetu, prođu nekažnjeno. Pri tom mislimo na bivše ministre Bojanića, Spajića, Milatovića kao i dva člana menadžmenta Montenegro Airlines-a, protiv kojih je već predata krivična prijava SDT-u.

Očekujemo da SDT zainteresuje sudbina volšebno zagubljena dva motora od aviona tipa Embraer, čija je vrijednost oko 15 miliona eura, sada kada je već pronađen takođe zagubljeni kamion sa cigaretama.

Zato gospodine Raduloviću budite oprezni sa prozivkama, a kako nama nije poznata Vaša uloga u svim pomenutim dešavanjima i ogromnoj materijalnoj i finansijskoj šteti, postoji stara izreka: SVAKA PREVARA SKUPO SE PLAĆA, JER ŽIVOT JE GADAN KAD POČNE DA VRAĆA…”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve