Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Bivši radnici Željezare blokirali kapiju fabrike, tvrde da Toščelik odvozi materijale i alate

''Pozvali smo i predstavnike EPCG i tražili da se napokon dogovore sa predstanicima turskog vlasnika koji i dalje pokušavaju da očerupaju ovu fabriku tako da smo poručili i jednima i drugima da to sigurno više nećemo dozvoliti''

Bivši radnici nikšićke Željezare blokirali su teretnu kapiju fabrike sprečavajući time predstanike turske kompanije „Tosčelik“ da izvezu dio materijala i alata. Predstavnik radnika Ivan Vujović za RTNK je kazao da su o psotojećom situaciji obavijestili predsavnike Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) od kojih očekuju da reaguju.

„Planiranju da izvezu osnovna sredstva, to jeste djelove za Kovačnicu, Radvent , odnosno alate i rezerne djelove. Odlučili smo da blokiramo kapiju, nismo željeli da ulazimo unutar fabrike da ne bismo krivično odgovarali. Pozvali smo i predstavnike EPCG i tražili da se napokon dogovore sa predstanicima turskog vlasnika koji i dalje pokušavaju da očerupaju ovu fabriku tako da smo poručili i jednima i drugima da to sigurno više nećemo dozvoliti . Oni to rade evo već 10-15 dana, bili smo nijemi na njihovu, mogu slobodnu reći, krađu , međutim radnici više neće to da trpe i očekujemo reakciju EPCG“, istakao je Vujović.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Life
25.01.2023-13:14 13:14

Zar niko više ne poštuje zakone u zemlji? Fizička lica nisu ugovorne strane. Kad će više naučiti da nisu ništa bez glasači čiko Milutina? O kakvim pravima uopšte bacaju riječi u prazno?