Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Bivši radnici Montenegro erlajnza u ponedjeljak blokiraju put ka aerodromu

Ovoga puta, kako je kazala, u 13 časova će na pola sata blokirati saobraćajnicu ka aerodromu Podgorica poslije zgrade DHL-a, na početku ograde vojnog aerodroma

Sve je u državi stalo. Imamo vakuum na svakom koraku, a naša prava i dalje nijesu zadovoljena. Imajući u vidu da je ova vlada odlazeća, smatramo da je pravi momenat da one koji bi trebalo da dođu, podsjetimo da imaju ozbiljan zadatak pred sobom, kazala je Pobjedi predstavnica bivših zaposlenih u Montenegro erlajnzu Dubravka Đurić, najavljujući novi protest za ponedjeljak 11. april.

Ovoga puta, kako je kazala, u 13 časova će na pola sata blokirati saobraćajnicu ka aerodromu Podgorica poslije zgrade DHL-a, na početku ograde vojnog aerodroma.

Nezadovoljni su jer Privredni sud još nije odlučio o prijedlogu stečajne uprave da se privremenom mjerom Aerodromima CG zabrani da ih isele iz hangara. Prvobitno je ovaj predmet dodijeljen predsjedniku suda Blažu Jovaniću, koji je na zahtjev Aerodoma, izuzet. Čekaju da novi sudija odluči o privremenoj mjeri, jer zbog toga, kako je navela Đurić, ne mogu da rade, a imaju zainteresovanih klijenata.

“Prošla je skoro godina od stečaja, mi i dalje čekamo da se reguliše naš status, ranije smo na okupljanju ispred Privrednog suda najavili radikalizaciju protesta, ne bi li se više našlo rješenje za naše probleme”, kazala je Đurić.

U ponedjeljak će se okupiti jer njihovi zahtjevi nijesu ispunjeni, kao ni obećanja nadležnih. Najavljuju da će ponovo ukazati na opstrukcije pokušaja da sačuvaju ono što se može sačuvati od MA koje imaju od Vlade, zaštitnice imovinsko-pravnih interesa, Privrednog suda i novog rukovodstva Aerodroma. Pozvali su bivše zaposlene u MA da dođu sa članovima porodice te sve prijatelje ove kompanije kako bi im pomogli u ostvarivanju prava.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve