Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bivši radnici Montenegro Airlinesa: I ova Vlada se maćehinski ponaša prema nama

Oni poručuju da borbu za njihova prava ne prekidaju, već je, kako kažu, ''iznose na sljedeći nivo''

Bivši zaposleni Montenegro Airlines-a uputili su otvoreno pismo u kojem su ukazali na odnos članova Vlade Crne Gore prema njihovim zahtjevima. U pismu navode da i aktuelna Vlada Crne Gore ima “maćehinski odnos prema njima”.

Oni poručuju da borbu za njihova prava ne prekidaju, već je, kako kažu, “iznose na sljedeći nivo”

Otvoreno pismo bivših zaposlenih Montenegro Airlines-a prenosimo integralno:

Nakon posljednjeg protesta ispred zgrade Vlade CG, gdje smo ponovo pozvali njene članove da nam se obrate i uspostave dijalog u vezi s našim problemima, u ponedjeljak, 4.jula, po drugi put smo zatražili sastanak sa predstavnicima Vlade. Međutim, do današnjeg dana nijesmo dobili ni odgovor, a ni bilo kakvu povratnu informaciju. Sada nam je potpuno jasno da se i ova Vlada, kao i prethodna, odnosi maćehinski prema bivšim radnicima MA.

Iako od sljedbenika neoliberalne ekonomije (premijer Abazović, ministri Đurović, Damjanović) nijesmo ni očekivali empatiju prema onima koji su ostali bez zaposlenja, tim prije što je sadašnji ministar Goran Đurović bio u bordu ToMontenegra (za koji se i dalje ne zna koliko je novca građana pukao), iznenađeni smo od ministara u Vladi iz političkih partija sa socijalnim predznakom, takozvane lijeve orijentacije, kao što su SDP i SNP.

Sjećamo se da je Ministar Konjević ranije često kritikovao MA, doduše s pravom, ali ne sjećamo se da je nudio rješenje problema. No, kad je u pitanju položaj bivših radnika i njihovih porodica, očekivali smo da će on kao predsjednik socijaldemokratske partije, koja bi, po definiciji, trebalo da ima veći stepen socijalne odgovornosti, pomenuti to pitanje, ali, tu je njegova reakcija izostala.

Kao što smo i pomenuli na prethodnom protestu, odustali smo od blokiranja saobraćajnice prema aerodromu, jer, osim putnika, turista i zaposlenih na aerodromu, mučne scene sa užarenog asfalta koji vodi ka graničnom prelazu „Aerodrom Podgorica“, nikoga iz vlade nijesu pogađale, iako su svima puna usta turizma i turističke sezone. A za proteste ispred „Vladinog doma“ treba rezervisati termin unaprijed, s obzirom na to da tamo svako malo neko protestuje, iz različitih razloga.

Jajetom sa isteklim rokom koje smo bacili na zgradu Vlade, kao da smo predvidjeli novonastale okolnosti u državi i neizvjesnost u vezi sa budućnošću ove vlade. Izgleda da je u tom činu bilo simbolike. I pored toga što su iz partije koja je bila i u prethodnoj i u sadašnjoj vlasti pokušali da podmite neke od vođa protesta bivših zaposlenih MA, na način što im je nuđeno zaposlenje u zamjenu za „spuštanje lopte“, borbu za naša prava ne prekidamo, već je iznosimo na sledeći level, popularno rečeno. Nećemo zaboraviti odgovorne za nepočinstva prema bivšim radnicima i njihovim porodicama i stalno ćemo ih podsjećati na njih.

Zato gospodi iz sadašnje, svih prethodnih i svih budućih vlada šaljemo jedan lijep citat:

“Svaka prevara skupo se plaća, jer život je gadan kad počne da vraća.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve